Русия ще отговори огледално на изгонването на свои дипломати от

...
Русия ще отговори огледално на изгонването на свои дипломати от
Коментари Харесай

Русия ще отговори на изгонването на свои дипломати от България

Русия ще отговори огледално на изгонването на свои дипломати от България, оповестиха за ТАСС от съветското посолство в София.

По-рано през днешния ден министърът на външните работи Теодора Генчовска сподели пред публицисти, че двама съветски дипломати в България са оповестени за личност нон грата. Те би трябвало да изоставен страната до 48 часа. Съответната нота е била връчена в 17 ч. на представител на съветското посолство, посочи Генчовска.

" Нотата за оповестяването на нашите дипломати за личност нон грата не съдържа никакви детайлности, нито доказателства, нито обстоятелства. Абсолютно нищо, единствено инструкции да изоставен територията на (България) до 48 часа. Руската страна ще предприеме огледални дейности, каквато и е признато в дипломатическата процедура ", сподели за ТАСС представител на посолството на Русия в София.

Българските управляващи са отдръпнали изпратените по-рано предложения до посолствата на Русия и Беларус за публични събития във връзка годишнината от освобождението на страната от османско робство по време на Руско-турската война от 1877-1878 година, оповестиха още за ТАСС от съветската дипломатическа задача.

„ За първи път в историята на нашите връзки ние, както и посолството на Беларус, получихме нота от Министерството на външните работи (на Република България), че поканата ни за присъединяване в публични церемонии е оттеглена “, е споделил събеседникът на организацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР