Русия ще обмисли възможността за размяна на бойците от националистическия

...
Русия ще обмисли възможността за размяна на бойците от националистическия
Коментари Харесай

Русия: Може да разменим бойците от Азов срещу Медведчук

Русия ще обмисли опцията за замяна на бойците от националистическия батальон "Азов " против украинския политик Виктор Медведчук, непосредствен до президента Владимир Путин , съобщи съветският народен представител Леонид Слуцки, участващ в договарянията на Москва с Киев, съобщи Франс прес.

"Ще проучим въпроса " , съобщи Слуцки, който участваше в последните договаряния с Киев в отговор на въпрос на медиите.

Депутатът направи това изказване в следения от сепаратистите град Донецк, в югоизточната част на Украйна. Той посочи, че опцията за сходна замяна ще бъде разисквана в Москва от "тези, които имат прерогативите за това ".

67-годишният Медведчук е украински политик и предприемач, считан за непосредствен до съветския президент. Той беше задържан в Украйна в средата на април, като се укриваше от началото на съветската атака в края на февруари, откакто през май предходната година беше подложен под домакински арест заради повдигнато обвиняване в държавна измяна и присвояване на естествени запаси в Крим.

На 20 май украинското военно командване подреди да бъде прекъсната съпротивата в цех "Азовстал " в Мариупол. Заповедта е издадена, с цел да бъде непокътнат животът на украинските бойци.

Командващият това украинско поделение Денис Прокопенко изясни на видеозапис, че заповедта е издадена, с цел да бъде непокътнат животът на бойците в гигантския металургичен комплекс от руско време с мрежа от подземни тунели. "Успяхме да спасим цивилните, тежко ранените получиха нужната помощ, успяхме да ги евакуираме с концепцията по-нататък да бъдат разменени ", означи той. Прокопенко изясни, че следва да бъдат извадени от "Азовстал " телата на убитите бойци.

"Азовстал " бе последното гнездо на украинската опозиция против съветските сили в стратегическия пристанищен град на Азовско море.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР