Русия се нуждае от гаранции, включително и от правителството на

...
Русия се нуждае от гаранции, включително и от правителството на
Коментари Харесай

Русия се нуждае от гаранции за преминаването на Турски поток през България


Русия се нуждае от гаранции, в това число и от държавното управление на самата страна, с цел да може да се вземе решение за прокарването на втората „ директна “ тръба от „ Турски поток “ за Европа точно през България. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в изявление за телевизия „ Россия 24 “.

„ Принципно Русия не се отхвърля от съдействие, ние сме подготвени да разгледаме всички разновидности. За нас е значимо всички огромни бъдещи инфраструктурни планове, които са вероятни да бъдат обезпечени от позиция на купувачите на газ, в сходство с условията на европейското законодателство, обезпечени от държавното управление на България, обезпечени от Европейската комисия “, сподели Новак в отговор на въпрос за опцията за прекосяването на втората тръба от „ Турски поток “ през България.

Той подсети, че в този момент планът за отклонението е в стадий на технико-икономическа аргументация.

„ Русия сега реализира строителството на газопровода „ Турски поток “. България демонстрира още веднъж интерес за прекосяване през нейна територия, като в това число тя желае и разискване на въпроса за вероятното строителство на газов хъб в България “, изясни министъра.

Проектът за „ Турски поток “ планува строителството на газопровод, който е от две тръби с потенциал от 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за турските консуматори, като проектите са за влизане в употреба през 2018 година Втората е за обезпечаване на доставки на газ за Южна и Югоизточна Европа и е със период за стартиране в употреба през 2019 година Два са разновидностите за продължаването на „ Турски поток “. Единият е с трасе през България и Сърбия, а другият – през Гърция и Италия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР