Русия съобщи, че под наблюдението на президента Владимир Путин ще

...
Русия съобщи, че под наблюдението на президента Владимир Путин ще
Коментари Харесай

Путин ръководи утре учение със стратегическите ракети

Русия заяви, че под наблюдението на президента Владимир Путин ще организира на следващия ден маневри на своите стратегически сили, включващи по-специално пускове на балистични и крилати ракети, съобщи Франс прес. Това става в разгара на рецесия със Запада, показва организацията.

" На 19 февруари 2022 година под управлението на Върховния главнокомандващ Въоръжените сили на Руската федерация Владимир Путин ще се състои планово обучение на силите за стратегическо въздържане, по време на което ще бъдат осъществени пускове на балистични и крилати ракети ", се споделя в официално съобщение на военното министерство в Москва, представено от ТАСС.

В маневрите ще вземат участие също войски от Южния боен окръг на Русия, от Въздушно-космическите сили, Северния и Черноморския флот на страната.

Според министерството учението цели да ревизира готовността на включените в него елементи и съединения, както и " надеждността на въоръженията на стратегическите нуклеарни и неядрени сили " на Русия.

Стратегическите сили на Русия в най-общия смисъл са предопределени за отговор на възможни закани, в това число при положение на нуклеарна война. Разполагат с междуконтинентални ракети, стратегически бомбардировачи от далечната авиация, подводници, надводни кораби и морска авиация, носеща далекобойни ракети с неядрен заряд, припомня Агенция Франс Прес.

Междувременно ескалира напрежението сред Русия и Запада, който упреква Москва, че е струпала близо 150 000 бойци на границата с Украйна. Русия отхвърля, че готви нахлуване, и оповестява, че изтегля свои войски от района, разпространявайки в поддръжка на тези изказвания фотоси на влакове, пренасящи бойна техника, само че не съумява да убеди Запада. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР