Русия регистрира най-високия брой жертви за един ден от избухването

...
Русия регистрира най-високия брой жертви за един ден от избухването
Коментари Харесай

Русия с черен рекорд: Регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 за ден

Русия записва най-високия брой жертви за един ден от експлоадирането на пандемията, до момента в който страната се бори с внезапно повишаване на инфекциите, провокирани от мощно заразния вариант Делта.

Официално управляващите регистрираха 652 смъртни случая от ковид през последните 24 часа, надхвърляйки върха, подложен през декември предходната година.

Рекордно огромен брой ежедневни смъртни случаи - 119 - също е регистриран във втория по величина съветски град Санкт Петербург, който би трябвало да бъде хазаин на четвъртфинал на Евро 2020 в петък.

Някои специалисти считат, че Русия доста подценява смъртните случаи от ковид, като регистрират единствено случаите, когато е открито, че COVID-19 е главната причина за гибел след аутопсията. Инфекциите в народен мащаб са нарастнали с 20 616, което усилва броя на случаите в Русия до близо 5,5 милиона - петият най-голям в света.

През последните няколко седмици Санкт Петербург и столицата Москва бяха наранени от прилив на инфекции, като управляващите още веднъж вкараха вирусни ограничавания.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че разновидността Делта съставлява 90 % от случаите в столицата. За да ограничи разпространяването на инфекциите, кметът подреди на московските компании да изпратят вкъщи 30 % от неимунизираните чиновници и заведенията за хранене да позволяват вътре единствено клиенти, които са били имунизирани или са преболедували заболяването през последните 6 месеца.

Москва стана и първият съветски град, който вкара наложителни имунизации, изисквайки най-малко 60 % от работещите в областта на услугите да бъдат изцяло имунизирани доникъде на август. Няколко съветски района последваха образеца, изисквайки избрани групи жители да получат по една доза от съветските ваксини.

В същото време социологическите изследвания демонстрират, че популацията остава скептично настроено към съветските ваксини. Въпреки че от декември са разполагаем безвъзмездни препарати, единствено 22,2 милиона от население от към 146 милиона са получили най-малко една доза до понеделник.

Със 134 545 смъртни случая от вируса, Русия има най-високите жертви от COVID-19 в Европа – макар че управляващите бяха упрекнати, че омаловажават тежестта на обстановката в страната.

Според статистическата организация Росстат Русия има най-малко 270 000 смъртни случая от началото на пандемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР