Русия разпространи първите изображения ор повърхността на Луната, направени от

...
Русия разпространи първите изображения ор повърхността на Луната, направени от
Коментари Харесай

Руският кораб Луна-25 изпрати първото си изображение от Луната

Русия популяризира първите изображения ор повърхността на Луната, направени от първата ѝ лунна галактическа задача от съвсем 50 години, съобщи ДПА.

Камерата на сондата " Луна-25 " е снимала изображението от лунната орбита, разгласи съветската галактическа организация " Роскосмос " в Москва, представена от Българска телеграфна агенция.

Изображението демонстрира кратера " Зиман " на Южния полюс на Луната, който не е забележим от Земята и съставлява интерес за откривателите.

" Роскосмос " напомни, че първите изображения от противоположната страна на Луната са били направени през 1959 година, с помощта на руската галактическа сонда " Луна-3 " ". Новата галактическа задача, почнала предишния петък, е първата от изстрелването на последната руска сонда " Луна-24 " през 1976 година

Сондата " Луна-25 " доближи през вчерашния ден лунната орбита след повече от пет дни полет. Докато е в орбита сондата ще търси идеалното място за кацане. Според " Роскосмос " сондата ще се приземи покрай Южния полюс на Луната на 21 август. Една от дилемите ѝ е да открие вода.

Русия възнамерява да сътвори галактическа станция на Луната до 2040 година, показва ДПА.

publiceerde de eerste foto van het maanoppervlak, gemaakt door het station " "
Op de foto is te zien de zuidpoolkrater Zeeman aan de andere kant van de maan.
— argumenten en feiten (@ArgumentenF)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР