Русия разполага със запаси от полезни изкопаеми, които никога нямало

...
Русия разполага със запаси от полезни изкопаеми, които никога нямало
Коментари Харесай

Русия се хвали с неизчерпаемостта на запасите си от полезни изкопаеми

Русия разполага със ресурси от потребни изкопаеми, които в никакъв случай нямало да се изчерпят. Това разгласи ръководителят на Министерството на естествените запаси Александър Козлов в изявление за " Известия ".

Според него страната не я грозял дефицит на запаси.

" Имаме една от най-богатите страни от позиция на потребни изкопаеми, запасите в никакъв случай няма да свършат. Въпросът е в тяхната стопанска система, в рентабилността на запасите ", разяснява Козлов.

Той разясни, че имало геоложки ресурси, извлекаеми, а също и рентабилни - такива, които е стопански преференциално да се добиват.

" Те са повече от 300: това е единствено това, което се търси от индустрията, търсено от локалните браншове ", уточни Козлов, наблягайки, че Русия заемала водеща позиция в производството на петрол и газ, както и злато, сребро и мед.

Министърът счита, че най-големи вероятности в тази област имали Далечният изток, Сибир и Арктика.

" Това се дължи на първо място на техния голям капацитет за идентифициране на нови огромни залежи ", означи той.

Козлов също описа, че всяка година в Русия се откривали към 50 нови залежи на въглеводороди. Най-големите и неповторими се намирали в Арктическата зона, в това число на шелфа, в Красноярския край и Якутия. В близко бъдеще Министерството на естествените запаси възнамерява да приготви най-малко седем перспективни зони за лицензиране, добави началникът на ведомството.

По думите му се очаквало златните запаси да се усилят на равнище от 350 тона, като максимален принос щели да имат Якутия, Забайкалския край, Иркутска и Магаданска области. За среброто - с 9,5 хиляди тона, водачи са също Якутия и Забайкалския край, за мед - към 350 хиляди тона, нарастването ще бъде обезпечено основно от Алтайския край и Башкирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР