Русия провежда последни репетиции преди традиционния военен парад на 9

...
Русия провежда последни репетиции преди традиционния военен парад на 9
Коментари Харесай

Последни приготовления в Москва преди военния парад за 9 май

Русия организира последни подготовки преди обичайния боен церемониал на 9 май в Москва в чест на успеха над нацистка Германия. Той ще бъде мотив за проява на мощ в разгара на изпълнената с проблеми военна акция в Украйна, съобщи Франс прес.

През последните години президентът Владимир Путин употребява парада, както с цел да показва мощта на армията си, по този начин и с цел да покаже нови, най-модерни оръжия. И тазгодишното издание не прави изключение.

Тази година, въпреки че съветските танкове и бойци ще дефилират както нормално на емблематичния Червен площад, всички погледи ще бъдат ориентирани към Украйна, където Москва прави нахлуване от края на февруари , което слага под въпрос имиджа на нейната войска. Всъщност военната намеса, за която мнозина специалисти предвидиха, че ще бъде светкавична, продължава към този момент трети месец и е белязана от неуспехи, изключително логистични.

След като съветските сили се провалиха в боевете за Киев, изправени против украинските сили, които бяха по-мотивирани от предстоящото и въоръжени от Запада, съветският общоприет щаб трябваше да преразгледа задачите си и ускори настъплението в източната и южната част на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР