На живо: Русия провежда избори в окупирани украински региони

...
Русия провежда избори в окупирани части на Украйна в опит
Коментари Харесай

Русия провежда избори в окупирани части на Украйна в опит да затегне хватката си върху територии, които незаконно анексира преди година и все още не контролира напълно. Гласуването започва в петък и ще продължи през уикенда. В Куба властите арестуваха 17 души, заподозрени в трафик на млади мъже, за да се бият за Русия в Украйна. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2).

6:07 сутринта: Русия провежда избори в окупирани украински региони

Руските власти провеждат местни избори този уикенд в окупирани части на Украйна в опит да затегнат хватката си върху териториите, които Москва незаконно анексира преди година и все още не контролира напълно.

Гласуването за установени от Русия законодателни органи в областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие започва в петък и приключва в неделя. Той вече беше осъден от Киев и Запада.

„Това представлява грубо нарушение на международното право, което Русия продължава да пренебрегва“, заяви тази седмица Съветът на Европа, най-важният орган за правата на човека на континента.

Гласоподавателите трябва да избират регионални законодателни органи, които от своя страна ще назначават областни управители. В провинциите Донецк и Луганск хиляди кандидати също се състезават за места в десетки местни съвети.

Гласуването е насрочено за същия уикенд като другите местни избори в Русия.

5:34 сутринта: Куба арестува 17 за трафик на млади мъже, за да се бият за Русия в Украйна

Кубинските власти казаха, че са арестували 17 души по обвинения, свързани с група трафиканти на хора, за които се твърди, че са примамвали млади кубински мъже да служат в руската армия на фона на конфликта в Украйна.

Куба по-рано тази седмица разкри, че властите работят за „неутрализиране и разбиване“ на мрежата, която според нея е оперирала както на кубинска земя, така и в Русия.

„В резултат на разследванията досега са арестувани 17 души , сред които вътрешният организатор на тези дейности“, каза Сезар Родригес, полковник от вътрешното министерство на Куба, късно в четвъртък в телевизионна програма.

Участниците могат да бъдат наказани с до 30 години затвор, доживотен затвор присъда или смъртно наказание, в зависимост от тежестта и вида на престъпленията, които варират от трафик на хора, бойни действия като наемници и враждебни действия срещу чужда държава.

Куба твърди, че не участва във войната в Украйна и че тя отхвърля използването на свои граждани като наемници.

5:10 сутринта: Русия отговаря на критиките на САЩ за „фиктивно“ гласуване в окупирани украински региони

Руското посолство в САЩ каза в петък, че Вашингтон е намеса във вътрешните работи на Русия чрез свикване на избори в окупираните райони на Украйна, които Москва сега смята за руски „нелегитимни“, съобщи агенция РИА.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен направи коментара в четвъртък.

2:05 сутринта : Украйна съобщава за някои успехи в контранастъплението

Украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък посочи военни части на изток и юг за техните действия срещу руските войски, а други официални лица съобщиха за някои пробиви в контранастъплението за възстановяване на окупираната от Русия територия .

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна описа „частичен успех“ близо до източния град Бахмут, който дълго време беше център на бойни действия. И се казваше, че украинските войски напредват постепенно в настъплението си на юг към Азовско море.

Руските разкази за боевете казват, че техните войски са отбили украинските атаки близо до Бахмут.

Ключови събития от четвъртък, 7 септември:< /h2>

Украйна „постепенно набира позиции“ в контранастъплението си срещу Русия, каза шефът на НАТО Йенс Столтенберг, отбелязвайки, че украинските сили са пробили руската отбрана въпреки „тежките, трудни битки“.

Русия реагира на решението на САЩ решение за доставка на противотанкови снаряди с обеднен уран на Украйна като „престъпно деяние“.

Прочетете вчерашния блог на живо, за да видите как се развиха събитията от деня.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР