Русия продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен

...
Русия продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен
Коментари Харесай

Русия продължава да се стреми към пълен контрол над Донецка област

Русия продължава да концентрира напъните си върху установяването на цялостен надзор над Донецка област в Източна Украйна, сподели през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от организация Укринформ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Друга цел на съветската войска е да удържи окупираните елементи от Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област. Тя се пробва да сътвори удобни условия за обновяване на настъплението и нанася въздушни и ракетни удари по военни и цивилен обекти в Украйна, написа в сводката, оповестена във " Facebook ". Украинският общоприет щаб не регистрира особени промени в обстановката на терен през последното денонощие и заяви за редица отблъснати съветски офанзиви.

Харков е бил подложен на обстрел през нощта. По предварителни данни са нанесени вреди на четири автомобила и два инфраструктурни обекта, само че няма потърпевши хора, заяви в " Телеграм " кметът на втория по величина украински град Игор Терехов, представен от УНИАН. Той посочи, че ударът е бил нанесен с ракета С-300.

56-годишен мъж е бил ранен при съветски обстрел през нощта с реактивни системи за залпов огън " Град " в Никополски регион в Днепропетровска област, заяви ръководителят на военната администрация в централния украински район Валентин Резниченко. Четирима цивилни са били убити, а осем, в това число две деца - ранени, при украински обстрел в " Донецката национална република " през последното денонощие, съобщи ТАСС, като се базира на сепаратистите. Данните на страните в спора не са доказани по самостоятелен път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР