Русия продължава да доставя газ на Европа през Украйна в

...
Русия продължава да доставя газ на Европа през Украйна в
Коментари Харесай

Газпром заяви, че Русия продължава да доставя газ на Европа през Украйна

Русия продължава да доставя газ на Европа през Украйна в нормалните нива, заяви държавният енергиен колос " Газпром ", представен от ДПА.

" Газпром " прави доставките на съветски газ за пренос през територията на Украйна на регулярна основа и според условията на европейските клиенти ", сподели представителят на " Газпром " Сергей Куприянов. По негови данни единствено за днешния ден по този маршрут би трябвало да преминат към 109.5 милиона кубични метра газ.

След съветското навлизане в Украйна западните страни постановиха тежки наказания на Русия, заради което мнозина се притесняват, че Москва може като ответна мярка да прекъсне газовите доставки, отбелязва ДПА.

При боеве в Украйна са били развалени газопроводи в шест региона, съгласно медийни известия.

В резултат на това стотици хиляди хора са отрязани от доставките на газ, уточни украинската информационна организация УНИАН, като се базира на операторите на газопреносната система на Украйна.

Шестнайсет газоразпределителни станции на украинска територия - в това число тези в региона на Харков, Киев, Запорожие, Донецк и Луганск - са спрели да работят, съгласно известието на операторите на системата.

Преди дни стана ясно, че България е платила декларираните количества газ за март, няма проблем и с доставката на нефт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР