Русия преустановява участие в договора Нов СТАРТ“, който е свързан

...
Русия преустановява участие в договора Нов СТАРТ“, който е свързан
Коментари Харесай

Речта на Путин: Какво точно каза руският президент?


Русия прекратява присъединяване в контракта „ Нов СТАРТ “, който е обвързван с надзор на стратегическите нападателни оръжия. Договорът е сред Москва и Вашингтон и лимитира потреблението на нуклеарен боеприпас от двете страни.

В своята съвсем двучасова тирада съветският президент употребява примес от информация и дезинформация. Често аргументираше тезите си като позиции на съветското общество.

Руският президент стартира със обстановката в Украйна и продължи да назовава съветската инвазия - специфична военна интервенция. Атакува държавното управление в Киев, Съединените щати и НАТО.

„ Искам да повторя, те започнаха войната. Ние използвахме и използваме мощ, с цел да я спрем “, сподели Путин.

Той разгласи, че Русия би трябвало да е подготвена да тества нуклеарните си оръжия, само че няма да го направи първа.

„ Русия прекратява присъединяване си в контракта за надзор на стратегическите нападателни оръжия. Повтарям. Не излиза от контракта, а прекратява присъединяване си “, съобщи още съветският президент.

Путин приказва и за подсилване на армията. Неглижира западните наказания. Обеща финансова поддръжка на фамилиите на убитите съветски бойци и на ветераните. Заяви, че ще има икономическа помощ и за четирите анексирани територии, където обаче съветските елементи нямат цялостен надзор.

„ Тази реакция в залата е за жителите на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Отново сме дружно. Това значи, че сме по-силни и ще създадем всичко допустимо, с цел да се върне в тази наша земя дълго чакания мир. Да се обезпечи сигурност на хората “, сподели още Путин.

Обръщението е тъкмо година, откакто подписа указите за признание на суверенитета на сепаратистите в Донецк и Луганск и по този начин отвори път за нашествието в Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР