Русия предупреди за търсенето на отговорност за отприщена от тях

...
Русия предупреди за търсенето на отговорност за отприщена от тях
Коментари Харесай

Русия предупреди Прибалтика срещу антируската политика

Русия предизвести за търсенето на отговорност за отприщена от тях антируска неуравновесеност. Това се споделя в коментара на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представен от ТАСС.

" Ние предизвестяваме Вилнюс, Рига и Талин за отговорността за следствията от публикуваната от тях антируска неуравновесеност. Настояваме от способените органи на тези страни да подхващат незабавни ограничения за отбрана на съветските дипломатически и консулски представителства и техните чиновници в границите на за прецизно съблюдаване на Виенските конвенции за дипломатическите връзки от 1961 година и за консулските връзки от 1963 година ", се споделя в коментара.

Дипломатът уточни, че във връзка със обстановката в Украйна, враждебността от страна на управляващите на Латвия, Литва и Естония , доста се е нараснала.
 Литва желае следствие за военни закононарушения в Украйна
Литва желае следствие за военни закононарушения в Украйна

Страната ще се обърне към Международния углавен съд

Според Захарова, изказванията на първите лица на балтийските страни са изпълнени освен с русофобия, само че и с обидни офанзиви против Русия, нейното управление и народ. " Отправят се извънредно рискови апели за потребление на мощ против Русия. Руският президент Владимир Путин към този момент се изрече много ясно по този въпрос. Надяваме се, че думите му ще охладят " горещите глави ", добави тя.

Освен това, на този декор в Латвия, Литва и Естония " вакханалията към съветските задгранични задачи " не стопира. " Ситуацията сега е извънредно тревожна. През последните няколко дни нашите дипломатически задачи са получавали неведнъж позвънявания с разнообразни типове закани, записваме и по-чести хулигански дейности, в това число по време на манифестации в непосредствена непосредственост до посолства, публицисти в тези страни намерено приканват за " блокада " на нашите дипломатически задачи. Такива дейности в действителност към този момент са почнали към съветското посолство във Вилнюс ", сподели формалният представител на съветското външно министерство.

Дипломатът обърна внимание и на обстоятелството, че съветски посланик в литовската столица е бил атакуван с потребление на физическа мощ , правени са опити за напън върху посланика. " Нашите представителства към този момент са изпратили съответните бележки, само че ограниченията, подхванати от балтийските управляващи за отбрана на съветските непознати институции, са явно незадоволителни. Подозираме, че такава задача не е сложена ", се споделя в коментара.
 Латвия позволи на жителите си да се борят в Украйна
Латвия позволи на жителите си да се борят в Украйна

Решението е признато единомислещо от Народното събрание

Захарова уточни, че Русия следи от близко дали русофобията не води до всеобщо гонене на рускоезичното население на балтийските страни. " Надяваме се, че нашите опасения ще бъдат чути ", добави тя.

Припомняме, че в края на февруари държавното управление на Литва разгласи, че ще изиска от прокурорите в Международния углавен съд да проверяват " военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна ".

Има нови материали, които идват всеки ден, само че към този момент разполагаме с задоволително от тях, с цел да подадем настояването, съобщи литовският министър председател Ингрида Симоните по време на съвещание на кабинета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР