Русия предупреди, че военната намеса в Нигер ще доведе до

...
Русия предупреди, че военната намеса в Нигер ще доведе до
Коментари Харесай

Русия заплаши с „продължителна конфронтация“ при военна намеса в Нигер

Русия предизвести, че военната интервенция в Нигер ще докара до " продължителна борба ", откакто районният блок ECOWAS съобщи, че ще провежда военни сили. Съединените щати, които поддържат напъните за възобновяване на сваления водач Мохамед Базум, от своя страна настояват, че наемническата група Вагнер се възползва от неустойчивостта в страната. От Вашингтон приканиха за дипломатическо решение на спора.

 
Какво могат да създадат в този момент? Ще атакуван ли бойците президентския замък на Нигер, с цел да спасят Базум? Това е безсмислено. Нима си мислят, че ще намерят президента жив?
Салиф Уауали

Икономически наказания бяха наложени на Нигер и от държавните глави на ECOWAS. Тези ограничения бяха подхванати в отговор на свалянето на президента Мохамед Базум от членове на въоръжените сили. От преврата на 26 юли Базум е под домакински арест.

 
Ние не чакаме ECOWAS като африканско общество да пристигна и да ни нападне по този начин; това не е най-хубавото. Не сме щастливи от това. Ние сме тук и живеем умерено.
Муса Ахмед, продавач на храна

Жителите на столицата осъдиха вероятно принуждение или безредици, които биха могли да застрашат сигурността на страната.

„ На 100% сме съгласни с преврата и желаеме мир в нашата страна “, счита Ахмуду Галита.

Международната общественост, в това число Организацията на обединените народи и други районни организации, изрази дълбока угриженост за обстановката в Нигер и се сплотиха в поддръжка на бързото възобновяване на демокрацията в страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР