Русия постепенно възстановява продажбите на торове на международните пазари и

...
Русия постепенно възстановява продажбите на торове на международните пазари и
Коментари Харесай

Русия постепенно възстановява продажбите на торове на международните пазари

Русия последователно възвръща продажбите на торове на интернационалните пазари и може да се върне към равнищата от 2021 година, когато износът доближи рекордни стойности, съобщи по-рано тази седмица ръководителят на Руската асоциация на производителите на торове (RAPU).

Андрей Гуриев призна, че към този момент е невероятно да се изравни върхът за цялата година, само че че износът на торове през второто и четвъртото тримесечие на 2023 година може елементарно да доближи равнищата на износа, следени през същите интервали на 2021 година

" Износът на съветски торове се възвръща като цяло за редица артикули, макар че към момента има лек спад на годишна база, дължащ се главно на доставките на калий ", сподели Гуриев пред кореспонденти в границите на руско-китайския бизнес конгрес.

Официалният представител означи, че възобновяване на пазара се дължи най-много на спадащите международни цени на минералните торове и че във връзка с размера съветският експорт несъмнено ще се възвърне до към 38 млн. тона.

Руската митническа работа не разгласява статистически данни за размера на износа на торове през 2022 година, само че съобщи, че в парично изражение той се е нараснал с 50% до 19,3 милиарда $. Междувременно РАПУ заяви, че във физическо изражение продажбите в чужбина са отбелязали спад от 15% на годишна база през предходната година.

Руските производители на торове означават спад на производството с 11% до 23,5 млн. тона през 2022 година, като производството на калиев хлорид е намаляло с 32% до 7,3 млн. тона, сочат данни на съветската държавна статистическа организация Росстат, представени от бизнес всекидневника " Ведомости ".

По данни на RAPU производството на калиев хлорид е намаляло с 35%. Спадът се дължи на намаляването на износа заради глобите и на слабото търсене на продукта на вътрешния пазар.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР