Русия постави украинска певица, която спечели конкурса за песен на

...
Русия постави украинска певица, която спечели конкурса за песен на
Коментари Харесай

Москва обяви за издирване популярна украинска певица, обвинявайки я в разпространение на невярна информация за руската армия

Русия сложи украинска певица, която завоюва състезанието за ария на Евровизия през 2016 година, в листата си за търсене, предадоха държавните осведомителни организации в понеделник.

В отчетите се споделя, че в база данни на Министерството на вътрешните работи певицата Сузана Джамаладинова е търсена за нарушение на наказателния закон.

Независимият новинарски уебсайт Mediazona, който отразява проблемите на опозицията и човешките права, сподели, че Джамаладинова е упрекната по закон, признат предходната година, който не разрешава разпространяването на по този начин наречената подправена информация за съветската войска и продължаващите боеве в Украйна.

изнесе в Kennedy Center Honors през декември, завоюва състезанието за Евровизия през 2016 година с песента „ 1944 “, заглавие, което се отнася до годината, в която Съветският съюз всеобщо депортира кримските татари.

Нейната победа представянето пристигна съвсем тъкмо две години откакто Русия анексира Крим, когато политическият ужас обхвана Украйна. Повечето други страни считат анексирането за нелегитимно.

Русия стачкува против допускането на " 1944 " в състезанието, като сподели, че нарушава разпоредбите против политическото говорене в Евровизия. Но песента не насочи съответна рецензия към Русия или Съветския съюз, макар че навлече такива внушения, започвайки с текста „ Когато идват непознати, идват в къщата ви, убиват ви всички и споделят „ Ние не сме отговорни “. "

По-рано тази година Джамаладинова приказва пред BBC за издаването на новия си фолклорен албум Qirim, като сподели, че това е нейният опит " да даде мощен глас на моята татковина, на Крим. "

< p> " Векове на Руската империя, по-късно Съветския съюз, в този момент Русия - те направиха доста агитация, с цел да ни затворят устата. После споделиха на целия свят, че не съществуваме. Но ние знаем истината. Аз знам истината. Ето за какво за мен е в действителност значимо да покажа тази истина посредством историите зад всяка от песните в този албум “, сподели тя пред BBC.

Само предходната седмица съветски съд осъди художника и музиканта Саша Скочиленко на седем години затвор за замяна на етикетите с цени в супермаркети с антивоенни послания.

Скочиленко беше арестувана в родния си Санкт Петербург през април 2022 година и упрекната в разпространяване на погрешна информация за военните, откакто размени етикетите с цените с такива, които заклеймяваха нашествието на Русия в Украйна.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР