Русия посреща предложението на американския президент Доналд Тръмп за ядрено

...
Русия посреща предложението на американския президент Доналд Тръмп за ядрено
Коментари Харесай

Русия не гледа сериозно на предложението на Тръмп за ядрено разоръжаване

Русия посреща предлагането на американския президент Доналд Тръмп за нуклеарно разоръжаване със песимизъм, съобщи представителят на държавното управление. Дмитрий Песков съобщи пред съветската осведомителна организация Интерфакс, че декларацията за желанието на Тръмп би трябвало да бъде приветствана, само че на нея не трябва да се гледа като на сериозна самодейност. „ Би било идеално да се отървем от нуклеарните оръжия, само че те служат като средство за взаимно въздържане “, сподели Песков.

Тръмп е наредил на своята администрация да приготви оферти за нови съглашения за надзор над въоръженията с Русия и Китай, като се аргументира с разноските за нуклеарната конкуренция в 21-ви век, заяви вестник „ Вашингтон Пост “, цитирайки чиновници на президентската администрация.

" Би било идеално да се почисти целият свят от нуклеарното оръжие... само че въпреки това по този начин бихме били лишени от възпиращия фактор, " сподели Дмитрий Песков пред кореспонденти след срещата на върха за Китайския проект „ Пояс и път “. " Не забравяйте за възпиращия фактор, за възпиращия паритет ", добави той.

Песков сподели още, че съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзипин са провели съществени диалози и са обменили отзиви по отношение на обстановките в Сирия, Венецуела и Либия по време на срещата си в петък. Наскоро Тръмп се изрече в поддръжка на намаляването на високите разноски на Съединени американски щати, Русия и Китай за атомни оръжия.

В. " Вашингтон пост " заяви в четвъртък, че администрацията на Тръмп се готви да упорства за ново съглашение за надзор на нуклеарните оръжията с двете огромни международни сили . Целта е да се лимитират съветските нуклеарни оръжия и да се убеди Китай да се съгласи с сходна договорка.-->

Бившият водач на Съветския съюз Михаил Горбачов сподели пред Интерфакс, че би било отлично, в случай че концепцията на Тръмп в действителност може да бъде осъществена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР