Русия поиска убедителни доказателства, че британските спецслужби не са съпричастни

...
Русия поиска убедителни доказателства, че британските спецслужби не са съпричастни
Коментари Харесай

Дипломатическата война между Русия и Запада продължава

Русия изиска безапелационни доказателства, че английските спецслужби не са съпричастни към отравянето на някогашния сътрудник Сергей Скрипал. Руското външно министерство назова " неуспех " английската презентация за събитията в Солсбъри пред непознати посланици в Москва. Черна гора също гони съветски посланик. Люксембург, Словакия и Малта повикаха посланиците си в Москва за съвещания.


Русия приказва за допустима причастност на английските спецслужби към покушението и изиска безапелационни доказателства за противното. Иначе ще считаме, че става дума за най-голямата политическа провокация, се споделя в изказване на външното министерство в Москва. Ведомството назова неуспех закритото за медии показване на случая в Солсбъри от английски представители за посланици в Москва.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл: Путин съобщи, че прибързани решения и преценки за пред камерите не са подобаващи. Най-важното е да се разкрие в детайлности какво се е случило, да се схванат аргументите за това, което се е случило и да се разяснява след разбор.
Шпионската война наподобява се разраства. Бившият началник на съветската Федерална работа за сигурност Никола Ковальов съобщи, че публични представители на Централно разузнавателно управление на САЩ в русия имат дипломатически статут.

Американски представител твърди, че Вашингтон е огласил по-малко хипотетични съветски сътрудници, с цел да не стане ясно какъв брой хора в действителност са под наблюдаване.

На фона на мненията за нова студена война, Германия позволи на Москва да размени изгонените четирима нейни дипломати. Според Берлин критерият за експулсирането им е обвързван с разследващи данни.
Щефан Зайберт, представител на държавното управление на Германия: Мерките са умерени, най-малко от немска страна и ние към момента призоваваме Русия да отговори на незабавни въпроси, изцяло да разкрие програмата " Новичок " и в този смисъл от Русия зависи да играе градивна роля.
Съединените щати експулсираха най-вече руснаци, само че това към този момент наподобява, че няма да повлияе на провеждането на възможна среща Путин -Тръмп. Москва остава отворена за такава среща, оповестиха от Кремъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР