Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере

...
Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере
Коментари Харесай

Русия поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност заради Севастополския залив

Русия изиска Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере на съвещание в понеделник поради офанзивата против Черноморския флот (ЧФ) в Севастополския залив, оповестиха организациите.

По думите на съветския заместител непрекъснат представител в Обединените народи Дмитрий Полянски Москва е уведомила публично генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че прекратява присъединяване си в съглашението за износа на украинско зърно през Черно море.

" С оглед на осъществената през днешния ден от Украйна офанзива против корабите на ЧФ, задействани за обезпечаването на сигурността на плавателните съдове, доставящи украинско зърно в границите на по този начин наречената черноморска самодейност, непрекъснатото посланичество уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации, че Русия прекратява присъединяване си в нея ", означи дипломатът в персоналния си канал в обществената мрежа Телеграм. " Освен това поискахме в понеделник да се състои съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса. "

В писмото на Москва до Гутериш, в което тя го уведомява за преустановяването на присъединяване си в договореностите за зърното и което е изпратено от непрекъснатия ѝ представител в Обединените народи Василий Небензя се споделя, че безвредният кулоар за експорт на снабдяване от Украйна, е бил употребен за прикритие при днешната офанзива против корабите в Севастопол.

" Атаката беше прикривана посредством безвредните коридори, предопределени за реализация на по този начин наречената черноморска самодейност ", се показва в писмото.

В него се добавя, че корабите и пристанищната инфраструктура на Севастопол, които са били атакувани, са били употребявани за обезпечаването на работата на филантропичния кулоар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР