Русия подготвя изпращането на още чеченски бойци и осъдени в

...
Русия подготвя изпращането на още чеченски бойци и осъдени в
Коментари Харесай

"Блумбърг": Русия заменя "Вагнер" в Украйна с още чеченци и затворници

Русия приготвя изпращането на още чеченски бойци и наказани в Украйна поради оставения от " Вагнер " вакуум на бойното поле. Това " Блумбърг ", като се базира на оценки на събеседници от европейски разследващи служби.

Предвид украинската контраатака, както и след изпращането на военни в Бахмут след преодоляването му от частната военна компания на Евгений Пригожин, има риск от прахосване на съветските сили, не престават източниците на организацията. Проблемът е, че в окупирани региони на Южна Украйна се усеща дефицит на военни поради това предислоциране.

Украйна в това време не чака голям брой бойци на " Вагнер " да се върнат на фронта, въпреки съветският президент Владимир Путин да им разреши да сключат контракт с Министерството на защитата, в случай че желаят това, макар протеста на Пригожин, който поддържаха. Метежът се трансформира в най-голямото предизвикателство за стабилността на властта в най-новата история на Русия.

Да се избегне мобилизацията

" Блумбърг " цитира думи на ръководителя на украинското военно разузнаван Кирило Буданов, съгласно който " Вагнер " е " най-ефикасното съветско поделение, което успяваше да реализира триумф непременно ". И преди обявата на организацията специалисти показваха подозрение дали работата на " Вагнер " на бойното поле може да се възпроизведе отвън структурата, която бе построена по времето на Пригожин.

 Контролът над Контролът над " Вагнер " след протеста ще затрудни и Пригожин, и Путин

Самият предприемач оцени загубите на " Вагнер " на 20 хиляди души, в това число половината от пандизчиите, сключили шестмесечен контракт с частната войска, и че на бойното поле са изпратени общо 50 хиляди Впрочем по време на протеста съветският президент Владимир Путин подписа закон, с който набирането на пандизчии се оказа в изключителните пълномощия на Министерството на защитата.

Кадиров предупреждавал Пригожин поради персоналните му абмиции

И все още не се чака изтеглянето на " Вагнер " да се отрази на войната в Украйна. Според събеседниците на " Блумбърг " обаче казусът пред Путин е, че би трябвало да усили силите на фронта след тази смяна, без да прибягва до нежеланата готовност. Затова и ще бъдат изпратени чеченци и пандизчии.

Публикацията се появи в деня, когато някогашният президент и министър председател, в този момент зам.-секретар на Съвета по сигурността на Русия, съобщи, че новите военни, подписали контракт с съветската войска тази година, наброяват 185 хил.; единствено от предходната седмица насам (след протеста на Пригожин) те, съгласно него, са 10 хиляди

" Не изключително ефикасни "

Москва забрани на Пригожин да набира пандизчии още преди месеци. Самото Министерство на защитата обаче, съгласно събеседниците на " Блумбърг ", е увеличавало непрекъснато броя на наказаните в армията, до момента в който той доближи 15 хиляди души, и се чака да се усили.

Не е известно обаче какъв брой чеченци могат да бъдат изпратени в допълнение на фронта в Украйна. Лидерът Рамзан Кадиров твърдеше през май, че 7000 са на фронта, други 2400 биват обучавани. Агенцията назовава чеченците " не изключително ефикасни " във войната и загатва рецензията към тях, че са по-активни в обществените мрежи, в сравнение с бойното поле.

" Блумбърг " цитира сводката на от 31 май, в която се приказва за разпореждане силите на Кадиров да стартират офанзивни интервенции след изтеглянето на " Вагнер ". В нея се споделя и че Кремъл може да ги възприема като " неизползвана нападателна мощ, която може да възвърне способността на Русия да поддържа паралелни офанзивни старания ". Отбелязва се обаче, че работата им в тила през миналата година може да приказва и за съмнение на Кадиров в това да ги впусне в такива интервенции.

 Как Пригожин поведе протест и го спря за 24 часа: най-важното до момента Как Пригожин поведе протест и го спря за 24 часа: най-важното до момента
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР