Русия по всяка вероятност се готви да изнесе украинското зърно

...
Русия по всяка вероятност се готви да изнесе украинското зърно
Коментари Харесай

Русия се готви да изнесе украинско зърно и метал от Мариупол

Русия по всяка възможност се готви да изнесе украинското зърно и метал от пристанището Мариупол, което попадна под контрола на съветските войски. Това заяви планът " Схеми " към украинската редакция на " Свободна Европа ", базирайки се на разбор на данни от сателитни изображения.

По-рано Игор Барски, шеф на държавното дружество Мариуполско морско комерсиално пристанище, разгласи желанието на Москва да изведе украински товари от пристанището. Според него в пристанището са останали метал и чугун на стойност 170 милиона $.

Според " Схеми " на пристанището има шест товарни кораба, плаващи под непознат байрак. Сателитни фотоси демонстрират, че корабите са се преместили към зоната на пристанището, където нормално се прави товарене. Металът, който се намира в Мариупол, е на компанията " Метинвест ", чийто притежател е украинския олигарх Ринат Ахметов. Зърното принадлежи на украински държавни компании. От " Метинвест " потвърдиха, че част от метала е предопределена за експорт към Италия.

Според кмета на Мариупол Вадим Бойченко съветските управляващи се пробват да отворят още веднъж пристанището.

Назначеният от проруските сепаратисти нов водач на града Константин Ивашченко разгласи, че първият транспортен съд в действителност се приготвя да напусне Мариупол. Той ще отиде до Ростов на Дон и ще транспортира към три хиляди тона железни произведения на борда.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР