Русия планира мащабни военни учения в Средиземно море в периода

...
Русия планира мащабни военни учения в Средиземно море в периода
Коментари Харесай

Около Сирия ври и кипи: Руска армада с 25 кораба и 30 самолета започва бойни маневри на 1 септември в Средиземно море

Русия възнамерява огромни военни учения в Средиземно море в интервала 1-8 септември с присъединяване на 25 кораба и 30 самолета, заяви съветското министерство на защитата, представено от международните организации. Днешното известие за маневрите съответствува с публикуваната от Ройтерс и Асошиейтед прес информация, че Дамаск завърши проектите си за атака против последната цитадела на бунтовниците в Сирия – провинция Идлиб, съобщи Блиц.

В рамките на ученията в Средиземно море се възнамерява развръщането на над 25 кораба отпред с ракетния крайцер „ Маршал Устинов “. А в интернационалното въздушно пространство задания ще отработват към 30 самолета, в това число стратегически ракетоносци Ту-160, самолети за битка с подводници Ту-142МК и Ил-38, изтребители Су-33 и самолети Су-30СМ на морската авиация, показват от съветското министерство.

Планът на маневрите в акваторията на Средиземно море планува отработване на задания по противовъздушна и противолодъчно-диверсионна защита, както и по противоминно обезпечаване.

С цел сигурност на мореплаването и полетите, в сходство с интернационалното законодателство, регионите на учението навреме ще бъдат оповестени за рискови за придвижване на кораби и самолети.

По-рано бе обявено, че  НАТО удостоверява повишаването от Русия на оперативните съединения на своя ВМФ край крайбрежията на Сирия, само че няма да се намесва в обстановката. Това заяви за израелския вестник Haaretz формалната представителка на Алианса Оана Лунгеску.  

Според нея, в НАТО няма да разискват задачите на наличието на огромната формация на Русия в Средиземно море, само че приканват за демонстрация на въздържаност, „ с цел да не се утежни така и така пагубната филантропична обстановка в Сирия ”.   „ ВМФ на Русия изпратил в Средиземно море обилни военноморски сили, включително и няколко кораба със модерни крилати ракети... Ние направляваме обстановката и военноморската активност в района, в това число от страна на Русия, защото Средиземно море граничи с държави-членки на Алианса ” – каза Оана Лунгеску.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР