Русия планира да започне от следващия месец да издава специални

...
Русия планира да започне от следващия месец да издава специални
Коментари Харесай

От януари Русия въвежда паспорти за ваксинация

Русия възнамерява да стартира от идващия месец да издава специфични паспорти на хората, които са се ваксинирали против ковид, съобщи през днешния ден здравният министър Михаил Мурашко.

Подобни паспорти биха улеснили доказването пред работодатели и длъжностни лица при задгранични пътувания, че съответният човек е имунизиран против ковид.

"Планираме да има опция за приемане на имунизационен паспорт посредством уеб страницата на държавните служби от януари ", сподели Мурашко.
През август Русия стана първата страна, въвела ваксина против ковид - съветската ваксина "Спутник V ".

Правителството възнамерява да обезпечи до края на януари над един милион дози от имунизацията за съветското население.

Русия е на четвърто място в света по брой заразявания с ковид, а през последните месеци случаите се усилват.

През последното денонощие в страната бяха регистрирани 27 002 нови заразявания, в това число 5641 в Москва, с което общият им брой стана 3 105 037, показва Ройтерс.

Властите също по този начин оповестиха за 562 нови смъртни случая, с което общият им брой по публични данни доближи 55 827.

Училищната почивка в Москва ще бъде удължена с една седмица до 17 януари с вярата обстановката с новия ковид да се стабилизира и да бъдат избегнати нови ограничаващи ограничения, сподели през днешния ден кметът на съветската столица Сергей Собянин.

Въпреки увеличението на броя на инфектираните, почнало през септември, Русия не вкара нов локдаун след оня от по-рано тази година, с цел да не навреди на стопанската система.

През ноември броят на умрелите от КОВИД-19 от Москва се е нараснал с 27 % по отношение на октомври, надхвърляйки 4500, оповестиха през днешния ден здравните управляващи в съветската столица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР