Русия отправи заплаха към независима държава, че я чака унищожение,

...
Русия отправи заплаха към независима държава, че я чака унищожение,
Коментари Харесай

Русия заплаши с унищожение още една независима държава

Русия насочи опасност към самостоятелна страна, че я чака заличаване, в случай че се причисли към НАТО. След като на 24 февруари съветският агресор предприе непредизвикана инвазия в Украйна, в този момент Русия се пробва да сплаши още една страна, която желае сама да избере бъдеще си – Финландия.

Депутатът от „ Единна Русия “ Владимир Джабаров, който е първи зам.-председател на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията, предизвести Финландия, че ще се изправи пред съществени последствия, в случай че се причисли към Алианса. „ Ако управлението на Финландия го направи, това ще бъде стратегическа неточност. Мисля, че това би било ужасна покруса за целия финландски народ. Малко евентуално е самите финландци да подпишат документ за унищожаването на страната им “, заплаши Владимир Джабаров. По думите му Финландия ще се трансформира в „ цел “ на съветската войска, в случай че се причисли към НАТО.

Заради съветската военна експанзия в Украйна от ден на ден финландци желаят страната им да стане член на Организацията на Северноатлантическия контракт. Десетилетия наред Финландия работеше над геостратегическия баланс. Страната не членуваше във военни съюзи и поддържаше правилни връзки с Русия. Войната в Украйна обаче промени всичко. Допитване сподели, че 54% от интервюираните биха подкрепили участието на страната в НАТО. Кремъл се пробва със мощ да сплаши самостоятелни страни и желае да усили по принудителен метод своите сфери на въздействие. За разлика от Русия, НАТО не употребява мощ, с цел да накара самостоятелни страни да изискат участие в Алианса, и участието е непринудено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР