Русия отправи в понеделник ултиматум към опозиционера Алексей Навални -

...
Русия отправи в понеделник ултиматум към опозиционера Алексей Навални -
Коментари Харесай

Русия с ултиматум към Навални - да се върне в Москва до утре или затвор

Русия насочи в понеделник ултиматум към опозиционера Алексей Навални - или да се върне от Германия в Москва до на следващия ден (вторник, 29 декември), или в противоположен случай го чака затвор, заяви Ройтерс.

Навални, който е един от най-големите критици на президента Владимир Путин, през август бе превозен за лекуване в Германия, откакто колабира в аероплан при опит да бъде токсичен с невропаралитичното вещество " Новичок ". Федерацията обаче отхвърля съмненията на западните страни, че е забъркана в опита за отравянето на Навални. Преди седмица пък той популяризира видео, в което твърди, че е записал собствен от съветските служби.

Федералната работа за осъществяване на наказванията упрекна в понеделник Навални, че нарушава отговорностите си, произлизащи от условната присъда, която получи през 2014 година Според службата Навални е освободен от немската болница, в която се е лекувал още на 20 септември, а признаците му са отшумели до 12 октомври, което значи, че е кадърен да съблюдава условията на условната си присъда. Критикът на Кремъл бе наказан условно на три години и половина затвор по дело за заграбване на пари, за което той твърди, че е политически стимулирано.

Выхожу из СИЗО. Включаю телефон. Там три входящих вызова. А через некоторое время приходит избор такое СМС. ФСИН грозится обратиться в суд с вопросом о замене условного осуждения на реальное наказване по делу «ИВ РОШЕ», если он не явится к ним завтра в 09 утра.
— Вадим Кобзев (@advokatkobzev)

Според изпратената му в понеделник призовка той би трябвало да се яви неотложно в инспекцията в родината си, тъй като в противоположен случай, според съветския углавен кодекс, условната му присъда може да бъде сменена с ефикасна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР