Русия отмени планирана за днес размяна на военнопленници часове, след

...
Русия отмени планирана за днес размяна на военнопленници часове, след
Коментари Харесай

В Днепър издирват оцелели след като снаряд удари жилищен блок, Зеленски зове съюзниците за още оръжия

Русия анулира планувана за през днешния ден замяна на военнопленници часове, откакто през вчерашния ден нанесе огромни ракетни удари против няколко украински града. Продължава издирването на оживели откакто снаряд удари жилищна постройка в град Днепър. Най-малко 14 са починали, ранените са 64.

Разчистването на отломките в Днепър продължи през цялата нощ. Спасители се надяваха да открият още оживели поданици на 9-етажния блок, който беше изумен от съветски снаряд. Сред ранените има и дребни деца.

Сигнали за въздушна паника звучаха в цяла Украйна през съботния ден. Москва нанесе едни от най-масираните си удари за миналите няколко седмици. Мишените - Киев, Харков, Одеса, Лвов. Нанесени са съществени материални вреди, изумена е енергийна инфраструктура и огромна част от страната остана на мрачно.

" Вече свикнахме - със сирените, с бомбоубежищата. Това, което стана в Днепър, е чудовищно. Целият свят следи протичащото се в Украйна и никой не прави нищо, с цел да спре този призрачен сън. Могат, само че не желаят да създадат нищо ", счита Любов, жителка на Лвов.

Украинският министър председател Володимир Зеленски благодари на Англия, която става първата страна, оповестила, че ще даде западни танкове на Киев. Досега всички отпуснати на украинските сили бяха руски танкове.

" Може ли съветският гнет да бъде спрян? Да. Възможно ли е това да стане отвън бойното поле на Украйна? За страдание - не. Трябва да стане на нашите земя, небе и море. Ето за какво се нуждаем от още оръжия - тези, които нашите съдружници ни дадоха обещание и които нашите военни чакат да получат ", уточни Зеленски.

Междувременно Молдовската гранична полиция откри в граничния бранш Ларга остатъци от ракета, употребена при въздушните удари на Русия над Украйна. Предприети са незабавни дейности за отбрана на региона. Това е третият сходен случай за страната, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР