Русия отхвърли съобщението на американските медии за възможна размяна на

...
Русия отхвърли съобщението на американските медии за възможна размяна на
Коментари Харесай

Кремъл отрече, че ще освободи Алексей Навални в размяна на затворници

Русия отхвърли известието на американските медии за допустима замяна на пандизчии сред Москва и западните страни, включваща лишени от независимост дисиденти като Алексей Навални, като го назова „ нечиста сделка “.

“Wall Street Journal ”, цитирайки неназовани западни чиновници, заяви, че е допустимо да има „ многостранна договорка “ за замяна на руснаци, арестувани в западни страни, с европейски и американски жители, държани в Русия, както и съветски дисиденти като Навални.

„ Информацията на Wall Street Journal за включването на Навални в размяната на пандизчии в Съединени американски щати е нечиста сделка “, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова пред съветската държавна медия.

Навални, който от години оспорва ръководството на президента Владимир Путин, излежава 19-годишна присъда в затвор с печална популярност отвън Москва.

Американският вестник твърди, че Москва се интересува от размяната на Вадим Красиков, човек, който Германия осъди за убийството на водача на чеченските бунтовници Землихан Хангошвили в централен берлински парк през 2019 година

Берлин постанови, че Красиков е работил за съветските служби за сигурност, до момента в който Москва упорства, че той е почтен.

Вестникът твърди, че Москва е повдигнала неговия случай в договарянията за замяна на пандизчии и че това е основно в напъните на Съединени американски щати да освободят американци, арестувани в Русия, като репортера на “Wall Street Journal ” Евън Гершкович и някогашния морски пехотинец Пол Уелън.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР