Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители

...
Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители
Коментари Харесай

Руският посланик в Дания предупреди, че изтребителите Ф-16 ще доведат до ескалация на войната

Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители Ф-16 на Украйна, като съобщи, че този ход ще докара до ескалация на спора, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Вчера Дания и Нидерландия оповестиха, че ще дават на Украйна изтребители Ф-16, като се чака първите шест да дойдат към Нова година.

" Фактът, че Дания реши в този момент да подари 19 самолета Ф-16 на Украйна, води до ескалация на спора ", сподели през днешния ден съветският дипломат Владимир Барбин в изказване, представено от датската новинарска организация " Рицау ".

" Като се крие зад догатката, че Украйна сама би трябвало да дефинира изискванията за мир, Дания се стреми с дейностите и думите си да не остави на Украйна различен избор, с изключение на да продължи военната борба с Русия ", добави той.

Датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен съобщи по-рано през днешния ден, че Украйна може да употребява дарените Ф-16 единствено в границите на личната си територия. Това важи за всички дарени от Копенхаген оръжия, акцентира той.

Дания ще достави общо 19 изтребителя. Нидерландия разполага с общо 42 Ф-16, само че към момента не е решила дали всички те ще бъдат дарени на Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР