Русия обяви, че ще смени мястото на планираните си военноморски

...
Русия обяви, че ще смени мястото на планираните си военноморски
Коментари Харесай

Русия ще смени мястото на планираните военноморски учения край Ирландия

Русия разгласи, че ще смени мястото на плануваните си военноморски учения край крайбрежията на Ирландия, откакто Дъблин изрече безпокойствие от провеждането им в изискванията на остър спор със Запада за разширението на НАТО и опасенията, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, заяви Асошиейтед прес.

Руските учения на 3 - 8 февруари трябваше да бъдат извършени на 240 км (150 мили) от югозападния бряг на Ирландия - в интернационалните води, само че в рамките на ирландската изключителна икономическа зона.

Ирландският министър на външните работи Саймън Ковини тази седмица възрази против военните игри и съобщи: " Не е време за увеличение на военната интензивност и на напрежението в подтекста на това, което става със и във Украйна. Обстоятелството, че те избират да създадат това на западните граници на Европейски Съюз, в случай че желаете, край ирландския бряг, е нещо, което съгласно нас просто няма да приемем добре ".

В събота съветското посолство в Ирландия разгласява във Facebook писмо от дипломат Юрий Филатов, в което се споделя, че ученията ще бъдат изместени отвън ирландската икономическа зона " за да не съставляват спънка за риболова ".

Това решение съставлява рядка отстъпка в изискванията на ескалиращото напрежение към скупчването от Русия на към 100 хиляди военнослужещи покрай границата с Украйна и условията от съветска страна НАТО да обещае в никакъв случай да не приема Украйна в Алианса, да спре да разполага въоръжение покрай съветските граници и да изтегли силите си от Източна Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР