Русия обяви, че през нощта е нанесла десетки въздушни и

...
Русия обяви, че през нощта е нанесла десетки въздушни и
Коментари Харесай

Москва: През нощта нанесохме десетки удари на украинските военни в Донбас

Русия разгласи, че през нощта е нанесла десетки въздушни и ракетни удари в Източна Украйна. Според Киев съветската войска е подхванала атака на необятен фронт в Донбас, съобщи Франс прес.
"Ракети с точно ориентиране на Русия обезвредиха 13 укрепени позиции на поделения на украинската войска, както и струпали се военни покрай основния град Славянск в Донецка област, сподели съветското министерството на защитата. То заяви още за десетки други ракетни удари и стотици изумени с артилерия цели в Южна и Източна Украйна.
Освен това "авиацията на военно-космическите сили на Русия порази 60 военни уреди на Украйна ", в това число 53 места на централизация на войски и военно съоръжение и три командни точки, добави съветското министерство на защитата.
Руската артилерия е взела на прицел към 1260 украински позиции и уреди, основно в Николаевска и Запорожка област, Южна Украйна.
Руската войска твърди, че в тези региони е блъснала 25 армейски командни позиции, хранилища за боеприпаси, две ракетни системи „ Бук-М1 “ и 1214 точки на централизация на войски.
Унищожени били два склада за ракети „ Точка-У “ в Червоная Поляна, Луганска област, и в североизточното населено място Балаклия, покрай Харков.
Руските противовъздушни сили са свалили и украински изтребител МиГ-29 в Донецка област, заяви още министерството на защитата на Русия, представено от Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР