Русия обвини САЩ за неуспешния си опит на полигона Ньонокса

...
Русия обвини САЩ за неуспешния си опит на полигона Ньонокса
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за неуспешния си ракетен опит

Русия упрекна Съединени американски щати за несполучливия си опит на полигона Ньонокса край Северодвинск, при който се взриви ракета с нуклеарен мотор. Изпълняващият функционалностите на непрекъснат представител на Русия във Виена Алексей Карпов съобщи, че ракетните тествания са били свързани с създаването на оръжие поради излизането на Съединени американски щати от контракта за ПРО през 2002 година

Той отхвърли повредата да е обвързвана с нуклеарни тествания и съобщи, че няма отношение към контракта за възбрана на нуклеарните опити. " Изпитанията, които се организираха на военния полигон край Северодвинск на 8 август бяха свързани с създаването на оръжие, което ние бяхме принудени да стартираме да основаване като една от ответните ограничения по отношение на едностранното излизане на Съединени американски щати от Договора за ограничение на системите за ПРО през 2002 година " - разяснява Карпов.

Той съобщи също, че няма никаква заплаха за популацията в резултат на гърмежа край Северодвинск. По думите му, радиационният декор е с естествени стойности. Руските управляващи досега не са дали пояснения тъкмо какво оръжие е изпитвано на полигона Ньонокса. Първоначално съветското военно министерство съобщи, че става дума за тествания на мотор с течно гориво. След това от компанията " Росатом " оповестиха, че е изпитвана ракета с " радиоизотопно зареждане ". Москва отхвърли да допусне интернационалните инспектори от Организацията на Договора за възбрана на нуклеарните тествания да проверяват случая на съветска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР