Русия обвини Съединените щати, че са взривили газопровода Северен поток.

...
Русия обвини Съединените щати, че са взривили газопровода Северен поток.
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за взрива на газопровода “Северен поток“

Русия упрекна Съединените щати, че са взривили газопровода " Северен поток ". По време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации съветският непрекъснат представител в организацията Василий Небензя съобщи, че задачата на Вашингтон е била да резервира въздействието си в Европа, която се нуждае от съветските енергийни запаси.
Прочетете още
По думите му се появяват от ден на ден доказателства, че диверсията е дело на американците. Представителят на Съединените щати отвърна, че Москва може и да упорства за независимо следствие, само че към този момент упреква избрани страни за случилото се.

Остро беше и изявлението на английския представител, който приветства загрижеността на Русия за разрушаването на гражданска инфраструктура и свикването на Съвета в деня от годишнината на гърмежа, само че акцентира, че всеки ден от повече от година е годишнина от умишлена съветска офанзива против гражданска инфраструктура в Украйна.

" Уважаеми сътрудници, от момента на диверсията в Балтийско море мина тъкмо година. Почти толкоз мина и от първото съвещание на Съвета по тази тематика. През последните 12 месеца ние доста слушахме за това, че провежданото от Германия, Дания и Швеция следствие ще разкрие виновника за това закононарушение всеки миг. Обаче резултат нямаше, няма и в този момент. Заедно с това в експертната общественост се появяват все нови и нови доказателства за това, че гърмежът на " Северен поток " е осъществен от Вашингтон, който се е решил на този възмутим незаконен акт, управителен от користния си блян да утвърди доминирането си в Европа, която изпитва остра потребност от съветски енергийни запаси ", съобщи Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации.

" Русия неведнъж съобщи, че желае без значение следствие макар личните си опити авансово да упрекна избрани страни. Не е изненадващо, че изборно прокарва тези, които са в сходство със личните ѝ предварителни изводи и в същото време отхвърля различни възгледи ", добави Джон Кели, политически координатор на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР