Когато става дума за грижа за кожата, като за начало

...
Когато става дума за грижа за кожата, като за начало
Коментари Харесай

Как да използваме в правилния ред козметиката за лице

Когато става дума за грижа за кожата, като за начало би трябвало да имаме поради, че тя би трябвало да е съобразена най-много с нашия вид кожа и с проблемите, с които желаеме да се оправим. Те могат да бъдат свързани с акне, хиперпигментация или фини линии. Освен това е добре да имаме поради и ежедневните ни привички, както и средата, в която живеем.
Прочетете още
За да можем по-лесно да се ориентираме в другояче многообразния свят на бялата козметика, сертифицираният кожен лекар доктор Шерин Идрис, известна още като #PillowtalkDerm в TikTok, споделя своите съществени препоръки. Пред E! News тя разкрива верния метод към грижата за кожата и по какъв начин вярно да използваме продуктите си, с цел да извлечем максимума с цел да реализираме най-хубавия тип на лицето си.

Дерматоложката стартира на първо време с уточнението, че е добре да разграничим утринната и вечерната грижа за кожата.

Съветът ѝ денят ни да стартира с елементарни, само че ефикасни стъпки. Първа е измиването - то е целесъобразно единствено с вода. След това идва ред на нанасянето на серум, който сме подбрали по отношение на проблемите на кожата ни. Например, в случай че се борим с хиперпигментация, най-подходящ е озаряващият серум. Третата подред стъпка е хидратацията на кожата с крем, а за край остава слънцезащитата.

Вечер пък няма по какъв начин да минем без почистване на лицето с измивен артикул, който да смъкна грима и замърсяванията от лицето ни. Няколко вечери седмично може да включим и ексфолиращ продукт на основата на киселина - да вземем за пример маска с AHA (алфа хидрокси киселина) или тоник с BHA (бета хидрокси киселина).

След това е ред на околоочния крем. Той обаче може да бъде сменен и от серума, който използваме. Например, в случай че използваме сияещ серум, може да го нанесем под очите, с цел да се оправим с тъмните кръгове. Накрая, приключваме с хидратиращ крем за цялото лице.



Д-р Идрис акцентира, че потреблението на доста на брой артикули за кожата е ненужно. Вместо да се фокусираме върху това какъв брой артикули използваме, тя отбелязва, че е значимо да обръщаме внимание на това от какво се нуждае кожата ни през седмицата. При някои хора да вземем за пример акнето може да се обостри, а при други пък очите да подпухнат, в случай че не съумяват да се наспиват добре.

Друг съвет, който дерматоложката дава за нанасянето на няколкото продукта от грижата за кожата, е до го вършим като започваме от този с най-лека консистенция и завършим с този с най-плътна консистенция.



Не на последно място по значимост, тя споделя, че при грижата за кожата успеваемостта и резултатите са свързани с постоянството, а не толкоз с интензивността на самите артикули.

Това важи в цялостна мощ и за ретинола - една от най-популярните съставки сега. Нея е целесъобразно да стартираме да използваме в края на 20-те си години, само че като стартираме с " бебешки стъпки ". За начало е добре да употребяваме ретинол с по-ниска централизация и последователно да увеличим процентното наличие. Можем да стартираме с използването му един до два пъти седмично и с времето да зачестим.

 

 

 

Източник: lifestyle.bg

Снимки: iStock 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР