Русия обвини НАТО, че срещата на върха в литовската столица

...
Русия обвини НАТО, че срещата на върха в литовската столица
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата на НАТО има силен антируски характер

Русия упрекна НАТО, че срещата на върха в литовската столица има " мощен антируски темперамент ", като добави, че следи обстановката от близко, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Това недвусмислено е среща на върха на Алианса, която има мощен антируски темперамент. Русия се възприема като зложелател, съперник и в тази светлина ще се организират полемиките " , сподели представителят на съветското президентство Дмитрий Песков пред публицисти.

Доставката на френски ракети с огромен обхват на Украйна, оповестена от Еманюел Макрон, е " неточност ", която ще принуди Русия да предприеме " контрамерки " в спора в Украйна, обявиха от Кремъл.

„ От наша позиция това е неправилно решение със съществени последствия за украинската страна, тъй като естествено ще ни принуди да предприемем контрамерки “, сподели Песков.

Франция особено изпраща крилати ракети SCALP с огромен обхват, които могат да поразят във вътрешността зад съветските линии, в поддръжка на контранастъплението на Украйна против Русия.

Москва също предизвести, че присъединението на Швеция към НАТО, откакто Турция отдръпна несъгласието си, е опасност за нейната сигурност и ще има последици.

Това решение ще има " отрицателни последствия, това е несъмнено ", разяснява Песков, като добави, че Русия възнамерява контрамерки в отговор.

Въпреки отдръпването на несъгласието от страна на Анкара и последвалата ратификация на кандидатурата на Швеция за НАТО, което опонира на ползите на Кремъл, Русия към момента търси връзки с Турция макар несъгласията, сподели прессекретарят на Путин.

Той обаче добави, че външната политика на Турция гледа повече на запад.

„ Затова, дублирам още един път, при съществуването на всички известни различия, ние имаме намерение да развиваме разговора и връзките си с Република Турция там, където е преференциално за нас и където е преференциално за тях “, сподели Песков.

Кремъл разкритикува решението за командирите на Азов, които по силата на съглашение трябваше да останат в Турция до края на спора.

" Връщането на командирите на " Азов " от Турция в Украйна не е нищо друго с изключение на директно нарушаване на изискванията на съществуващите съглашения ", съобщи Песков, представен от съветските осведомителни организации.

Той съобщи, че както Украйна, по този начин и Турция са нарушили изискванията на съглашението, съгласно което мъжете е трябвало да останат в Турция до края на спора.

На 8 юли Турция и Украйна подписаха меморандум за развиване на взаимно произвеждане на дронове. На 10 юли, министърът на стратегическите промишлености на Украйна Александър Камишин разгласи началото на строителството на дружество за произвеждане на турски дронове Bayraktar в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР