Русия обмисля предложението на НАТО да започне преговори по въпросите

...
Русия обмисля предложението на НАТО да започне преговори по въпросите
Коментари Харесай

Русия обмисля поканата от НАТО за заседание на 12 януари

Русия обмисля предлагането на НАТО да стартира договаряния по въпросите на сигурността. Това оповестиха в неделя от външното министерство, представени от ТАСС.

Ако Съединени американски щати и НАТО откажат да дават гаранции за сигурност на Русия, отговорът на Москва може да бъде доста друг, изборът на разновидности ще зависи от рекомендациите на военни специалисти . Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред " Русия-1 " в неделя.

В същото време президентът акцентира, че Русия ще се стреми да реализира позитивни резултати от договарянията по този въпрос.
 Путин: При отвод за гаранции от Съединени американски щати и НАТО, отговорът ще е от военни специалисти
Путин: При отвод за гаранции от Съединени американски щати и НАТО, отговорът ще е от военни специалисти

Обяснява, че не Русия слага ракети до Съединени американски щати, " Съединени американски щати с техните ракети пристигнаха до нашия дом "

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще свика съвещание на Съвета НАТО-Русия на 12 януари . По-рано пресслужбата на НАТО разгласи, че на 12-13 януари в Брюксел ще се организира съвещание на Военния комитет на НАТО на равнище началници на защитата на страните членки.

че НАТО е предложил на Москва да организира съвещание на Съвета НАТО-Русия при започване на 2022 година, на което да се прегледа развиването на обстановката в Украйна.

Същевременно той акцентира, че НАТО в никакъв случай няма да направи компромис с правото на Украйна да избере своя път и да кандидатства за присъединение към Алианса, както и с правото на страните от НАТО да пазят своите съдружници.
 Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява
Столтенберг изяснява на Русия, че НАТО в никакъв случай не е обещавал да не се уголемява

Столтенберг прикани Путин да изтегли войските и да обезпечи мирна Коледа за всички, не вижда непосредствена опасност против съдружниците от НАТО

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери в петък, че Москва е получила предложение във връзка със съвещанието на Съвета Русия-НАТО.

Тя също по този начин удостовери готовността на Русия за директен разговор по предложенията за гаранции за сигурност, които не разрешават на НАТО да напредва на изток и да разполага оръжия наоколо до съветските граници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР