Русия обеща да продължи доставките на газ за Унгария и

...
Русия обеща да продължи доставките на газ за Унгария и
Коментари Харесай

Русия увери Унгария в безпроблемни газови доставки

Русия даде обещание да продължи доставките на газ за Унгария и увери, че " Газпром " ще извърши договорните си отговорности към страната , сподели унгарският външен министър Петер Сиярто в изявление за локалното публично радио, представен от Ройтерс.

В отговор на западните наказания, наложени на Москва след нахлуването й в Украйна, съветският държавен енергиен колос " Газпром " понижи доставките на датската Orsted, както и на Shell Energy по контракта за доставка на газ за Германия.

" Газпром " също по този начин прекъсна, както и за и, поради отхвърли им да правят

Сиярто сподели, че основният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер и съветският вицепремиер Александър Новак са го уверили в телефонен диалог, че компанията ще извърши отговорностите си към Унгария, избрани в нейния контракт , сподели Сиярто.

Министърът не сподели по кое време е извършен този диалог. Външното министерство не отговори незабавно на искане за коментар.

Съгласно съглашение с " Газпром ", подписано предходната година, Унгария получава 3,5 милиарда кубически метра газ годишно през България и Сърбия според дълготрайното си съглашение с Русия и още един милиард кубически метра газ от Австрия. Договорът е годен за 15 години, с алтернатива за смяна на закупените количества след 10 години.

Сиярто сподели също в неделя, че енергийната сигурност на Унгария, в това число доставките на газ, са постоянни и че газът се доставя регулярно съгласно контракта, по график и без никакви разстройства.

След , също оповестиха за понижени доставки на газ, а се разбра и че по водопровод от 15 юни, удостовери в петък мрежовият оператор GRTgaz.

Също по този начин италианската компания ENI съобщи, че ще получи единствено половината от декларираните размери от " Газпром ". Италианската държавна енергийна борса удостовери предизвестието на " Газпром " за продължаващите ограничавания, само че не даде повече детайлности. поради свиването на газовите доставки идната седмица, в случай че Русия продължи да лимитира подаването на газ.

Орязване на доставките на газ докара до внезапно покачване на цените, като нa 16 юни цената на природния газ на борсата в Амстердам (TTF) доближи 135 евро (264 лв) - това е 62% повишаване за два дни. Всичко това се случва на фона на.

В неделя Германия за повишение на равнищата на предпазване на газ, за ​​да се приготви за идващия зимен сезон, когато се притеснява, че Русия може да понижи или даже.
 Русия стопира газа и по
Русия стопира газа и по " Турски поток " за седмица

Германия, Австрия, Чехия, Франция и Италия са с понижени доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР