Русия обеща безплатни доставки на зърно за 6 държави в

...
Русия обеща безплатни доставки на зърно за 6 държави в
Коментари Харесай

Русия обеща безплатни доставки на зърно за 6 държави в Африка

Русия даде обещание безвъзмездни доставки на зърно за 6 страни в Африка. Москва е в положение да замести зърнения експорт от Украйна за континента, предадоха ТАСС и Ройтер.

По думите на  Путин Русия  ще има подготвеност да стартира безвъзмездни доставки на зърно за шест страни в Африка през идващите три до четири месеца.
Руският президент  уточни, че тези страни са Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканската република и Еритрея, като всяка от тях ще получи от 25 000 до 50 000 тона зърно.

“Русия е откровено заинтригувана от по-нататъшното световно развиване и задълбочаване на търговско-икономическото и филантропично съдействие с всички африкански страни. Уверен съм, че работата на настоящия конгрес и водените в границите на тематичните срещи и кръглите маси договаряния ще бъдат несъмнено потребни. Това ще способства за постигането на всички наши общи цели ”, сподели Путин.

Руско-африканският стокооборот п рез 2022 година доближи 18 милиарда $ и съм убеден, че в обозримо бъдеще търговията ще се усили още по-бързо, означи той.

Путин  заяви, че в най-скоро време  Русия  счита да сътвори съветска индустриална зона в региона на Суецкия канал в Египет, като още през тази година там би трябвало да стартира създаване на първите индустриални мощности, а по-нататък от тази зона ще се изнасят артикули за цяла Африка.

Руският президент  отправи също апел да бъде основано общо осведомително пространство на Русия и Африка, в границите на което на техните аудитории да се предава справедлива информация за събитията в света. Той насочи и покана към африканските спортисти да вземат присъединяване в интернационалния състезателен фестивал в Екатеринбург и игрите в Казан.

Африка  е подготвена да работи с  Русия  във всички направления като специфичен сътрудник за страните на континента, сподели на собствен ред на срещата на върха в Санкт Петербург ръководителят на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани.

“С оглед на изобилието на човешките и естествените ни запаси, динамичността на нашия континент, работната ръка, с която разполагаме, се надяваме на тясно съдействие. Очевидно е, че Русия заема изключително място в партньорството с нас и в съдействие с Русия сме подготвени да работим по всички съществени тематики ”, акцентира Асумани.

BTA

Интелигентни татуировки ще наблюдават здравословното ни положение

Русия даде обещание безвъзмездни доставки на зърно за 6 страни в Африка

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР