Русия няма да вземе участие в тазгодишния песенен конкурс Евровизия

...
Русия няма да вземе участие в тазгодишния песенен конкурс Евровизия
Коментари Харесай

Русия аут от Евровизия

Русия няма да вземе присъединяване в тазгодишния песенен конкурс " Евровизия " поради военното нахлуване на Украйна, заяви Европейският съюз за радио и телевизия, представен от Ройтерс.

Украйна и няколко други публични радио и телевизионни компании желаеха изключването на Русия. Председателят на украинската държавна радио и телевизионна компания " Суспилне " Микола Чернотицки написа до Европейският съюз за радио и телевизия: " Руското присъединяване в " Евровизия ", като завоевател и извършител на интернационалното право подкопава самата концепция на състезанието ". Той посочи, че съветското публично радио и телевизия е " водещ детайл в осведомителната война на съветското държавно управление против Украйна.

Финландия съобщи, че няма да изпрати собствен представител на финалите, в случай че бъде разрешено на Русия да взе участие.

Обществените радиотелевизионни компании на Украйна, Швеция, Дания, Нидерландия, Литва и Норвегия също приканиха Русия да бъде изключена.

" Решението отразява загрижеността, че в светлината на невижданата рецесия в Украйна, включването на съветски участник ще срине престижа на състезанието ", съобщи Европейският съюз за радио и телевизия.

Руското настъпление в Украйна провокира доста наказания от страна да западните страни, както и изключване на Русия от доста интернационалните спортни надпревари.

Финалът на песенния конкурс " Евровизия " е плануван за 14 май в Торино, Италия. Русия още не е предложила собствен представител.

Русия е взела участие 23 пъти в състезанието " Евровизия ". Неин представител го завоюва през 2008 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР