Русия никога не е прекратявала усилията си за избягване на

...
Русия никога не е прекратявала усилията си за избягване на
Коментари Харесай

Лавров: Русия никога не е прекратявала усилията си за избягване на ядрена война

Русия в никакъв случай не е прекратявала напъните си за отбягване на нуклеарна война , съобщи в изявление за италианска телевизия съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс.

" Западни медии показват неправилно " думите ми, съобщи Лавров. " Русия в никакъв случай не е прекратявала напъните си за реализиране на съглашения, гарантиращи, че в никакъв случай няма да се стигне до нуклеарна война ", акцентира външният министър.

В изявлението си за италианската телевизия " Медиасет " Лавров означи, че точно по самодейност на Москва президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън са приели през юни предходната година в Женева взаимна декларация, че нуклеарната война е неприемлива, съобщи ТАСС. Подобна декларация направиха през януари и петте страни, непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В апела си да не се усилват съществуващите опасности " имах поради изказването на (украинския) президент Володимир Зеленски, че Украйна е направила неточност, отказвайки се от нуклеарното оръжие и още веднъж би трябвало да се снабдява с него ", акцентира Лавров. Той подсети, ч е полските водачи също са създали изказване, че са подготвени да одобряват на своя територия американско нуклеарно оръжие.

Предстоящото честване на годишнината от успеха във Втората международна война на 9 май няма да окаже въздействие над провежданата от Русия военна интервенция в Украйна , увери в изявлението съветския външен министър, представен от Ройтерс. " Ще отбележим успеха си тържествено, само че темпото и скоростта на това, което се случва в Украйна, ще зависят от нуждата да се понижат до най-малко рисковете за мирните жители и съветските бойци ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР