Русия никога не е представлявала заплаха за кандидатиралите се за

...
Русия никога не е представлявала заплаха за кандидатиралите се за
Коментари Харесай

Кремъл съжалява за желанието на Финландия и Швеция да членуват в НАТО

Русия в никакъв случай не е представлявала опасност за кандидатиралите се за участие в НАТО Финландия и Швеция, които на собствен ред в никакъв случай не са били настроени против Руската федерация, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Ние неведнъж сме изразявали страдание по отношение на ориентацията на Швеция и Финландия за участие в Алианса. Много пъти сме повтаряли, че Русия по никакъв метод не съставлява опасност за тези страни, защото нямаме никакви разногласия с тях и те в никакъв случай не са твърдели, че са антируски настроени. Те не съставляват опасност за нас и надлежно за тях няма никаква заплаха, произлизаща от наша страна. Поради това може единствено да съжаляваме “, съобщи Песков в отговор на въпрос по какъв начин ще реагира Кремъл на обявената поддръжка на Турция за присъединението на Финландия към НАТО.  

Той означи, че Турция е членка на Алианса и предвид на това " си има своя лична линия и своите вътрешнонатовски проблеми ".

Финландският президент Саули Нинистьо през вчерашния ден написа в Туитър, че на следващия ден ще се срещне с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, който ще разгласи, че утвърждава финландската кандидатура за участие в НАТО. 

Малко по-рано Ердоган показа пред публицисти, че Анкара може в най-скоро време да даде зелена светлина на присъединението на Финландия към Алианса, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР