Русия не вижда необходимостта от създаване на военен блок с

...
Русия не вижда необходимостта от създаване на военен блок с
Коментари Харесай

Косачов: Русия се стреми да гарантира, че членството в НАТО ще се счита за срамно

Русия не вижда нуждата от основаване на боен блок с присъединяване на съюзнически страни против НАТО, задачата на Руската федерация е да трансформира участието в Северноатлантическия алианс не в горделивост, а в срамно събитие . Това съобщи в четвъртък заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов , представен от ТАСС.

" Що се отнася до боен блок, ние по принцип не считаме, че това е вярната история. Непрекъснато се опитваме да избегнем изкушението да се плъзнем в нова студена война с междублокова борба. Създаването на боен БРИКС ще бъдат повтаряне на предишното, което няма да докара до стремежи резултат. Желаният резултат е да се отстрани НАТО от дневния ред, а не да се основава анти-НАТО , по този начин бих дефинирал задачата ", сподели сенаторът на среща с членове на Камарата на младите законодатели към Съвета на федерацията, отговаряйки на въпроса дали БРИКС може да прерасне във военно-политически блок.

Според Косачов " в този момент от ден на ден рационални политици в света (и даже в страните от НАТО) стартират намерено да признават, че тази рецесия е резултат от недомислената агресия на НАТО през последните години, че в действителност НАТО не взема решение проблемите, а единствено генерира нови. " " Това се натрупва. И, уповавам се, рано или късно ще се трансформира от количество в качество, когато участието в НАТО ще бъде срамна тематика за страните, а не въпрос на горделивост, както е в този момент. Това би трябвало да се реализира, аз съм сигурен, че ще го реализираме ", акцентира политикът.

Говорейки за БРИКС, Косачов означи, че в този момент задачата е асоциацията да се трансформира в пълноценна организация за икономическо съдействие , така все още тя даже не е " организация в правния смисъл на думата " . Заместник-председателят на Съвета на федерацията напомни, че в началото БРИКС поражда много непринудено " като асоциация на най-бързо разрастващите се стопански системи по това време ". " И страните от БРИКС в този момент показват разнообразни темпове на своето развиване. Струва ми се, че това съдружие има доста огромни вероятности ", добави той.
 Зеленски прикани света публично да признае Русия за терористична страна
Зеленски прикани света публично да признае Русия за терористична страна

Той прикани за още наказания против Москва и изиска самолети

Русия има силата да сложи враговете, водени от Съединените щати, на мястото им и Москва ще осуети русофобския скрит план на Запада за разкъсването на Русия. Това съобщи един от най-близките съдружници на президента Владимир Путин, оповестява " Ройтерс ".

Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 година до 2012 година, а в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, уточни, че Съединените щати са разпалили " отвратителната " русофобия в опит да слагат Русия на колене и по-късно да я раздерат.

Вчера съветският президент също предизвести, че в случай че Западът е считал, че Русия ще се разпадне или ще отстъпи, " те не познават нито нашата история, нито нашия народ ".

" Зад лицемерните приказки и днешните дейности на по този начин наречения групов Запад стоят враждебни геополитически цели. Те просто не желаят мощна и суверенна Русия " , акцентира Путин.

По негови думи спорът в Украйна е бил единствено предлог за Запада да наложи наказания на Москва.
 Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим
Путин: Западът не познава Русия, в случай че мисли, че ще отстъпим

Москва щяла да реализира задачите си в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР