Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете

...
Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Путин допусна историческа грешка за своя народ, за себе си и за историята

Русия не би трябвало да бъде унижавана, с цел да могат боевете да бъдат прекъснати

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че неговият съветски сътрудник Владимир Путин е позволил историческа и фундаментална неточност, като е атакувал Украйна. Той добави, че Путин през днешния ден е изолиран, съобщи Франс прес.

"Мисля това и му го споделих, че той позволи историческа и фундаментална неточност за своя народ, за себе си и за историята ", акцентира Макрон през днешния ден, когато се навършват 100 дни от спора в Украйна.

В изявление за френската районна преса Макрон добави: "Мисля, че той (Путин) е изолиран. Да се затвориш в изолацията е едно, само че да знаеш по какъв начин да излезеш от нея е сложен път ", добави Макрон.

Френският президент повтори, че "Русия не би трябвало да бъде унижавана, с цел да могат боевете да бъдат прекъснати, а ние да можем да построим път за излаз посредством средствата на дипломацията ".

Подтикван да посети Киев в миг, в който негови европейски сътрудници го направиха, Макрон отвърна: "Днес не изключвам нищо ".

"Ние желаеме да увеличим финансовата и военната поддръжка за Украйна. И най-после да създадем всичко, с цел да могат зърнените култури да излязат от Украйна ", добави той.

Доставките от Франция на самоходни артилерийски установки "Сезар " за украинската войска ще бъдат обезщетени, също така добави Макрон.

"Поисках от нашите индустриалци да ускорят оръжейното произвеждане. Не става дума единствено да възстановим нашите ресурси, само че също и да засилим нашата самостоятелност ", акцентира той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР