Русия не се нуждае от президентски указ, с който да

...
Русия не се нуждае от президентски указ, с който да
Коментари Харесай

Руски сенатор не иска Путин да издава указ за прекратяване на мобилизацията

Русия не се нуждае от президентски декрет, с който да се официализира приключването на частичната готовност на резервисти за присъединяване в бойните дейности в Украйна, съобщи почитан сенатор от ръководещата партия в Русия, съобщи Ройтерс.

Русия разгласи приключването на мобилизацията, подредена от президента Владимир Путин, като разгласи, че е призовала 300 000 резервисти за малко повече от месец, и повече не са нужни.

Но това, че не е належащо Путин да издава декрет за преустановяване на мобилизацията, може да ускори безпокойството измежду руснаците, че мобилизацията към момента може да бъде обновена, разяснява Ройтерс, представена от.

" Не са нужни спомагателни укази за привършване на мобилизацията ", съобщи Андрей Клишас, началник на комисията по конституционно законодателство в Съвета на федерацията, горната камара на съветския парламент, съобщи ТАСС.

Путин разгласи " частичната готовност " на 21 септември. Това докара до напускането на страната на десетки хиляди мъже на възраст, при която могат да бъдат мобилизирани. Те се насочиха към страни като Грузия, Армения и Казахстан.

Министърът на защитата Сергей Шойгу от своя страна съобщи, че 300 000 съветски запасняци са били мобилизирани, като 82 000 от тях към този момент са изпратени в зоната на спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР