Русия не само запази потенциала си за производство на ракети,

...
Русия не само запази потенциала си за производство на ракети,
Коментари Харесай

US издание: С ракетната си мощ Москва ще принуди Киев да преговаря при нейните условия

Русия освен резервира капацитета си за произвеждане на ракети, само че и доста го усили, написа Military Watch Magazine. Благодарение на това може да нанесе непоправими вреди на въоръжените сили на Украйна и да окаже напън върху Запада, с цел да принуди Киев да седне на масата за договаряния при изискванията на Москва.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести в самия завършек на ноември, че Русия има намерение да възобнови офанзивите против украинската инфраструктура през идната зима и е натрупала доста забележителен боеприпас от ракети против наземни цели, които може да употребява в театъра на военните дейности.

" Русия е натрупала огромен ресурс от ракети преди зимата и виждаме нови опити за удари по енергийните мрежи и енергийната инфраструктура на Украйна ", сподели той.

Изявлението идва на фона на възходящите спекулации, че западните страни ще притиснат Киев да се съгласи да приключи военните дейности при изискванията на Москва, защото по-нататъшното широкомащабно финансиране от Съединени американски щати, било то непосредствено за военните старания на Украйна или просто за държавна работа, наподобява все по-малко евентуално.

Западът от ден на ден признава, че почналата през юни масирана, траяла с месеци атака на украинските въоръжени сили против съветските позиции приключи с цялостен неуспех и големи загуби, а също по този начин изостри дефицита на муниции и спада на морала. Всичко това приказва, че позицията на Русия в спора става все по-благоприятна.

Въпреки че индустриалният потенциал на съветския защитителен бранш е намалял доста в съвсем всички области след разпадането на Съветския съюз, ракетните системи земя-земя и земя-въздух са минимум наранени от спада. В тези браншове индустриалните мощности са непокътнати и надвишават тези на западния свят, взети дружно.

Министерството на защитата на Русия даде приоритет на ракетните системи заради високия несъразмерен резултат и доходност. Това доста усъвършенства цялата верига на доставки и разреши на Русия значително да усили производството на основни ракетни качества.

Русия освен се обезпечава с муниции на украинския фронт и усилва броя на ракетните единици, само че в това време продължава да изнася за Беларус и Индия. Огромното и непрестанно възходящо предимство в ракетните системи земя-земя продължава да бъде главният фактор, който обезпечава на съветските войски обилни преимущества на фронтовата линия.

Да вземем за образец ракетната система " Искандер-М ". Доставките им през 2023 година се правят няколко пъти по-бързо, в сравнение с преди началото на украинския спор. Както сподели генералният шеф на Конструкторското бюро по машиностроене Сергей Питиков на форума " Армия-2023 " през август, " доставките са се нараснали няколко пъти ".

Подобен скок засегна и други системи, като балистичните ракети с въздушно изстрелване Kh-47M2 " Кинжал ", чийто размер на произвеждане се усили пет пъти. Резултатите не закъсняха да се отразят на фронтовата линия. Ярък образец бяха " двойните удари " благодарение на системите " Искандер-М " - макар по-големия разход на ракети, те доста усилиха загубите в бойните елементи на украинските въоръжени сили.

В същото време Киев и западни източници непрекъснато предизвестяват, че противовъздушната защита на Украйна е от ден на ден изтощена, което ще разреши на съветските ракети да работят с по-голяма успеваемост.

Атаките против украинската инфраструктура, почнали от края на 2022 година, могат да доведат до обезлюдяване на огромните градове. Така че си коства да се обмисли вероятността за продължителни удари по основна инфраструктура и военни позиции на въоръжените сили на Украйна, в случай че Русия се опита да усили натиска върху Киев и неговите западни поддръжници преди възможни договаряния.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР