Русия не е загубила нищо в своята специална военна операция

...
Русия не е загубила нищо в своята специална военна операция
Коментари Харесай

Русия "не е загубила нищо" в своята "специална военна операция" в Украйна: Путин

Русия " не е изгубила нищо " в своята " специфична военна интервенция " в Украйна, съобщи президентът Владимир Путин в речта си при откриването на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток в сряда, съобщи CNN.

" Нищо не сме изгубили и няма да загубим. Основната ни облага е укрепването на нашия суверенитет. Ние не сме почнали нищо във връзка с военните дейности, а единствено се опитваме да ги приключим ", сподели Путин пред аудиторията.

Въз основа на разследващи данни Съединени американски щати считат, че Русия изпитва " сериозен " дефицит на боен личен състав в Украйна и търси нови способи да укрепи числеността на войските си, обявиха двама американски чиновници пред CNN предходната седмица.

В изказване от понеделник английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че съгласно оценките от началото на войната " над 25 000 съветски бойци са изгубили живота си ".

В края на август президентът Путин подреди на съветските военни да усилят броя на военнослужещите в Украйна със 137 000 души, макар че остава неразбираемо по какъв начин Министерството на защитата има намерение да реализира тази цел.

На фотографията: Руският президент Владимир Путин участва на пленарна сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток, Русия, 7 септември. (Сергей Бобилев/ТАСС/AP)
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР