Русия не е могла да се разбере с Иран за

...
Русия не е могла да се разбере с Иран за
Коментари Харесай

Русия сдава Херсон заради Иран?

" Русия не е могла да се разбере с Иран за оръжейни доставки и това е повода Москва разгласи за старт на изтеглянето на своите военни от окупирания при започване на март украински град на брега на Черно море Херсон ", написа киевската медия Главред, цитирайки собствен източник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8108

" Вчера съветският президент Владимир Путин получи неприятни вести от Ислямската република. Членът на Съвета за национална сигурност Николай Патрушев при визитата си в Техеран не съумя да контракти нужното на съветските въоръжени сили количество бойни дронове и балистични ракети. Това бе леден душ за Кремъл, тъй като той доста разчита на безпилотните самолети и реактивните снаряди във войната си против Украйна ", сподели източникът.

Според източника отводът на Иран да е бил главната причина Путин да даде зелена светлина за напускането на Херсон.

Събеседникът на медията също акцентира, че властта в Киев ще си върне контрола над окупирания регионален център, само че не се ангажира с съответни периоди. " Това ще бъде огромен удар по Русия и нейните сили към началото на лятото ще бъдат принудени да изоставен всички завладяни през тази година украински територии и да минат в плътна защита на (анексирания през 2014 година черноморски полуостров) Крим ", добави той.

Както през вчерашния ден екипът нанаписа, съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи старта на изтеглянето на войските от града.

Днес от Киев упрекнаха Москва, че нейните сили минират Херсон и желаят да го трансфорат в град на гибелта, за което също заяви

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР