Русия навлиза в третата си година от войната в Украйна

...
Русия навлиза в третата си година от войната в Украйна
Коментари Харесай

Въпреки санкциите, Кремъл никога не е бил по-богат

Русия навлиза в третата си година от войната в Украйна с невиждано количество пари в държавната хазна. Част от тях се дължат на рекордните 37 милиарда $ продажби на недопечен нефт за Индия предходната година.

 

Това демонстрира разбор, сочещ че част от суровия нефт се рафинира от Индия, а по-късно се изнася в Съединените щати на стойност над 1 милиард $.

Този поток от заплащания, в интерес на Москва, идва от това, че Индия усилва покупките си на съветски нефт над 13 пъти. Това разкрива Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA). Така сътрудникът на Съединени американски щати Ню Делхи заменя западните купувачи, които биха купили петрола на доста по-ниски цени поради глобите върху Русия.

Продажбите на съветски недопечен нефт за Индия не подлежат на наказания и са изцяло законни. Въпреки това проучването на маршрутите на корабите е мъчно. Предполага се, че пратките се правят посредством „ горист флот " на танкери. Той е особено основан от Москва, с цел да се опита да прикрива с кого и по какъв начин търгува, увеличавайки облагите на Кремъл.

Пример за тази комплицирана търговия може да е казусът край гръцкото пристанище Гитио по-рано този месец. Тогава два петролни танкера са ситуирани един до различен за обмяна на стока от транспортен съд на транспортен съд. Това включва прекачване на недопечен нефт сред плавателните съдове, от време на време за да се прикрие произходът и крайната му дестинация.

Двата танкера имат забавна история. Те потеглят от Русия седмици по-рано. Единият е благосъстоятелност на основана в Индия компания, упрекната в нарушение на глобите, а другият е благосъстоятелност на обект на обособени наказания от Съединени американски щати. Това твърди компанията за мониторинг на корабоплаването Pole Star Global.
„ Трансферите от време на време се правят законно, само че се употребяват и като противозаконна тактичност за отбягване на наказания ", изяснява специалистът Дейвид Таненбаум. „ Така се затруднява играта с кораби, което обърква управляващите по отношение на това от кое място идва този нефт и кой го купува. "

Десетки сходни прехвърляния се случват всяка седмица в Лаконския залив на Гърция - комфортна точка по пътя към Суецкия канал и азиатските пазари.

Индия оправдава покупките си от Русия като средство за поддържане на международните цени по-ниски, защото не се конкурира със западните народи за петрола на Близкия изток. „ Ако стартираме да купуваме повече нефт от Близкия изток, цената му няма да бъде 75 или 76 $. Ще бъде 150 $. ", споделя индийският министър на петрола и природния газ Хардип Синг Пури.

Анализът на CREA пресмята, че Съединени американски щати е най-големият покупател на рафинирани артикули от Индия, създадени от съветски недопечен нефт през предходната година. Покупките са на стойност 1,3 милиарда $ сред началото на декември 2022 година, когато е въведен таванът на цените, и края на 2023 година Оценките на организацията се основават на обществено налични данни за корабоплаването и енергетиката.

Стойността на този експорт на петролни артикули нараства доста, когато се включат съдружниците на Съединени американски щати, които също постановат наказания против Русия. През 2023 година тези страни са внесли петролни артикули на стойност 9,1 милиарда $, създадени от съветски недопечен нефт, което е 44% нарастване по отношение на миналата година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР