Русия наложи вето на резолюцията на ООН, в която се

...
Русия наложи вето на резолюцията на ООН, в която се
Коментари Харесай

Русия наложи вето на резолюцията на ООН срещу референдумите в украинските региони

Русия наложи несъгласие на резолюцията на Организация на обединените нации, в която се осъждат референдумите в четирите украински района, които федерацията разгласи, че причислява към личната си територия. Документът против дейностите на Москва беше подкрепена от 10 от 15-те страни в Съвета за сигурност, а Китай, Индия, Бразилия и Габон се въздържаха.

Гласуването се състоя часове след обилна гала в Кремъл, на която съветският президент Владимир Путин разгласи, че окупираните от Русия украински области Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие към този момент са част от Русия и ще бъдат защитавани от Москва, а жителите им стават съветски жители “завинаги ”.

В Киев президентът Володимир Зеленски подписа молба за ускорено приемане на Украйна в НАТО. Американският президент Джо Байдън предизвести Русия, че Съединени американски щати ще пазят “всеки сантиметър ” от територията на алианса. Той добави, че анексирането на украински територии е симптом, че Путин изпитва усложнения в хода на военната акция. В тирада от Белия дом президентът на Щатите акцентира, че Вашингтон и съдружниците му няма да се изплашат от Кремъл.

В речта си след признаването на референдумите, Путин насочи остри рецензии към Съединени американски щати, обвинявайки ги, че са наложили еднополюсен модел на въздействие в интернационалните връзки.

“Целият еднополюсен международен ред в действителност е антидемократичен и неразполагаем! Съединените щати са единствената страна в света, която два пъти е употребила нуклеарно оръжие ”, съобщи той.

Путин уточни, че е подготвен да договаря за мир в Украйна, само че сложи като изискване киевските управляващи да признаят съветския суверенитет върху четирите района.

В Киев пък са безапелационни, че новото районно статукво, което Москва се пробва да наложи посредством нелегално анексиране на територии няма да бъде сполучлива формула за договаряния.

“Нашата страна постоянно е предложила на Русия да живеем един до различен, в равноправни, почтени, почтени и обективни условия. Ние сме подготвени за разговор с Русия, само че с различен президент на Русия ”, уточни Зеленски.

След съвещание на Националния съвет за сигурност и защита той удостовери решимостта на украинците да изгонят всички окупатори от земите си. Външният министър Дмитро Кулеба означи, че Украйна де факто към този момент е в алианса, само че това би трябвало да бъде завършено и де юре.

На този декор украинската войска стегна обръча в региона на град Лиман в Донецка област.

30 цивилни починаха при ракетен удар в покрайнините на следения от Киев град Запорожие.

Съществува риск Владимир Путин да прибегне до нуклеарни оръжия, само че няма признаци за такава “неизбежна ” приложимост, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан. Той добави, че американските военните сили в Европа са подготвени за “всякакви непредвидени обстановки ”, защото съветският президент Владимир Путин ескалира войната в Украйна. Следващата седмица Вашингтон ще разгласи нова “незабавна ” доставка на оръжие за Киев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР