Русия може ако страната не плати за предишни количества доставено

...
Русия може ако страната не плати за предишни количества доставено
Коментари Харесай

Русия предупреди Молдова, че може да ѝ спре кранчето на газа

Русия може в случай че страната не заплати за предходни количества доставено синьо гориво до 20 октомври тази година .

Енергийният колос " Газпром " предизвести, че може да се стигне до преустановяване на контракта " когато и да е " заради жестоко нарушаване на изискванията.

Руската компания твърди, че " Молдовагаз " е поискала понижаване на договорните условия за размера на доставките в нарушаване на изискванията на съглашението по отношение на датата на заплащане на доставения газ.
 Молдова остава без газ, в случай че не си заплати дълга
Молдова остава без газ, в случай че не си заплати дълга

Засега " Газпром " даде пролонгация

" Газпром " акцентира, че може да доставя на Молдова 5,7 милиона куб.м газ дневно от октомври 2022 година, откакто украинската газова компания " Нафтогаз " забрани преноса на съветски газ през територията на Украйна, базирайки се на това, че " Газпром " не е платил директни такси.

Едно от главните условия, при които да удължи контракта за доставка на газ за Молдова за още пет години, беше изплащането на дълга за гориво и навременните заплащания. Тогава държавното управление на републиката се ангажира да наеме задграничен инспектор, който да ревизира дълга към Газпром до 1 май 2022 година, само че това не се случи. Вицепремиерът на Молдова Андрей Спину заяви, че републиката е получила пролонгация до 1 октомври, макар че молдовската страна настоя за краен период до края на март. След това управляващите в Молдова започнаха да показват безпокойствие от вероятното прекъсване на доставките на газ на 1 октомври.
 Молдова няма пари да си заплати за съветския газ
Молдова няма пари да си заплати за съветския газ

Страната желае отсрочване на плащането
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР