Русия категорично осъжда и отхвърля всякакви инсинуации относно предполагаемата промяна

...
Русия категорично осъжда и отхвърля всякакви инсинуации относно предполагаемата промяна
Коментари Харесай

Двама руски дипломати напуснаха Косово

Русия изрично осъжда и отхвърля всевъзможни клевети по отношение на хипотетичната смяна в позицията на Руската федерация по отношение на непризнаването на самопровъзгласилата се „ Република Косово “, които се появиха, откакто двама чиновници на канцеларията в Прищина на съветското посолство в Сърбия напуснаха територия на Косово, написа формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в „ Телеграм “-канала си, представена от TACC, написа " Фокус ".

„ „ Самопровъзгласилите се " косовски управляващи и силите, които стоят зад тях, не стопират да правят провокативна активност против съветски дипломати в Република Сърбия. Веднага откакто чиновниците на офиса в Прищина на съветското посолство в Сърбия напуснаха територията на Косово, бе проведена нова провокация – бе публикувана дезинформация, чиято цел е да сложи под въпрос придържането на Русия към Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, означи дипломатът.
свързани новини1889на 17.10.2021
Захарова акцентира, че Руската федерация изрично осъжда " сходно разрушително държание " и отхвърля всевъзможни подмятания по отношение на хипотетична смяна в съветската позиция по отношение на непризнаването на самопровъзгласилата се, съгласно нея, Република Косово.

Както заяви в събота организация Telegrafi, става дума за съветските дипломати Денис Венгерски и Алексей Кривошеев, които напуснаха територията на непризнатата от Русия страна в събота. Telegrafi твърди, че през януари тази година Кривошеев е разгласен за личност нон грата в Албания.

В петък президентът на Косово Вьоса Османи разгласи за личност нон грата двама съветски дипломати от офиса на съветското посолство в Сърбия в Прищина. Според Османи активността на съветските дипломати " е повлияла отрицателно на националната сигурност и конституционния ред " на Косово.

Както се отбелязва по-късно в коментара на формален представител на съветското външно министерство, „ тази офанзива на администрацията в Прищина не води до никакви последствия за правния статут на упоменатия съветски дипломатически личен състав “. Дипломатът акцентира, че в сходство с интернационалното право и Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която е съществена за споразумяване на обстановката Косово, те са упълномощени към Мисията на Организация на обединените нации за краткотрайна администрация в Косово и нямат отношение към структурите на тази „ самопровъзгласила се страна ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР